Solliciteren via een video-interview: 3 tips
Videosollicitaties zijn een vrij nieuwe trend. Steeds meer bedrijven maken er echter gebruik van. Daarom: 3 tips.
Omdat deze manier van solliciteren vrij nieuw is, vroegen we Jennifer Flaa, ceo van de organisatie Vettanna ToGo, naar de 3 meest voorkomende fouten. Kwestie van te leren uit andermans fouten …
Als je ogen te veel alle kanten opschieten, kan dat overkomen alsof je niet geconcentreerd bent. Veel mensen kijken naar hun computerscherm in plaats van in de camera, waardoor de interviewer hen niet in de ogen kan kijken. Nochtans is oogcontact ook bij een video-interview van groot belang. “Enkel met je blik kan je vertrouwen wekken bij je gesprekspartner. Zet je camera op ooghoogte en kijk recht in de lens wanneer je spreekt”, raadt Flaa aan. Wanneer je in een live video-interview zit, mag je wel naar je scherm kijken wanneer de interviewer bijvoorbeeld een vraag stelt.
“Visuele elementen wegen altijd zwaarder dan woorden”, weet Flaa. Een tafel vol lege bierflesjes op de achtergrond maakt niet bepaald een goede indruk. Hetzelfde geldt voor vuile kleren of een huisgenoot die tv zit te kijken.
Wie te dicht bij de camera zit, komt angstaanjagend over bij de interviewer. Als je echter te ver weg zit, lijkt het alsof je jezelf afsluit. Ook dat komt niet goed over.
(mo)
25 februari 2011Videosollicitaties zijn een vrij nieuwe trend. Steeds meer bedrijven maken er echter gebruik van. Daarom: 3 tips.
Steeds meer organisaties maken gebruik van video-interviews om kandidaten te selecteren, voor velen een heel nieuwe manier van solliciteren. Daarom: 3 tips!
Het gewone cv heeft afgedaan. Het cviv is het nieuwe buzzwoord: het curiculum vitae interactive video. Hoe pak je dat aan?
Generation Z en de millennials: wie zijn ze, wat doen ze, wat drijft hen… en vooral: wat vinden ze belangrijk op het werk?
Een aanvullend pensioen kan een oplossing zijn om een hoger maandelijks bedrag te krijgen. Toch blijkt dat niet iedereen daar optimaal gebruik van maakt...
De werkvloer is de plek bij uitstek waar beslissingen een enorme impact hebben. Benieuwd hoe je betere keuzes maakt? 4 tips!
D’Ieteren Academy zorgt ervoor dat meer dan 1.100 techniekers in haar netwerk van concessies zich voortdurend blijven ontwikkelen.
In België ben je qua loon sowieso verzekerd van minstens 1.955 euro bruto voor een 38-urige werkweek. Een pak meer dan het Europees gemiddelde, zo blijkt!
Denk je aan een nieuwe job, maar ben je er een tijdje uit geweest? Initiatieven zoals werkplekleren kunnen dienen als springplank naar een job.