Betalen we binnenkort belastingen op ons internet?
Belastingbetalers in Hongarije zijn allesbehalve gelukkig, daar wordt er zelfs geopperd om belasting te heffen op het gebruik van internet.
Een belastingparadijs is een land of natie waar geen regels zijn rond belastingen, of waar bedrijven aan een heel laag tarief belast worden. Met andere woorden: ondernemers die hun bedrijf vestigen in een van de belastingparadijzen, strijken meer winst op.
Een paradijs voor de grootverdieners, maar een slechte zaak voor de wereldwijde economie. En ondernemers vinden sneller hun weg naar een ander land, wat de economie in eigen land absoluut niet ten goede komt. Bovendien zijn de regeringen in die landen vaak corrupt en wordt fraude amper bestraft.
De Europese Unie wil élk jaar een lijst publiceren met landen die het niet zo nauw nemen met de regels en wetten rond belastingen. Niet alleen om de strijd aan te gaan met die belastingparadijzen, maar ook om de geloofwaardigheid van die landen te ondermijnen. In de hoop dat ze hun beleid aanpassen en zich bezinnen over de impact van hun wanbeleid.
Dit zijn de zeventien landen die geen goede punten scoren op het gebied van belastingen en waar de Europese Unie korte metten mee wil maken:
De inwoners worden belast op hun wereldwijd inkomen, maar dat geldt dus niet voor de mensen die niet in het land wonen of gevestigd zijn. Zij betalen alleen belastingen op het geld dat ze verdienen binnen de landsgrenzen van Zuid-Korea.
Hoewel je hier als buitenlander amper belastingen betaalt, mag je niet zomaar alles doen. Sommige sectoren zijn niet toegankelijk voor buitenlanders, zoals transport op land en zee en de commerciële visvangst.
De Caraïbische eilandengroep is populair onder buitenlandse bedrijven omdat er sterk de nadruk wordt gelegd op de bescherming van eigendomsrechten. Daarnaast is de arbeidsmarkt vrij flexibel waardoor je makkelijk goed personeel vindt.
Hier moet je als bedrijf de eerste tien jaar geen vennootschapsbelasting betalen. Tijdens het elfde jaar geniet je van een korting van 50 procent en gedurende een bepaalde periode ben je vrijgesteld van registratiekosten en belastingen op goederen.
Ook hier moet je geen vennootschapsbelasting betalen én geldt er een veel lager tarief dan in andere landen.
Buitenlandse bedrijven betalen slechts 5 tot 10 procent belastingen op de verkoop. Ook de vennootschapsbelasting ligt een stuk lager: amper 8 procent voor de eerste 5.175 euro en 12 procent voor de volgende 5.175 euro.
Hier betaal je als buitenlands bedrijf 10 procent omzetbelasting en 10 tot 25 procent vennootschapsbelasting.
Hier betaal je wellicht het minst aan belastingen als buitenlands bedrijf, aangezien de tarieven er buitengewoon laag liggen.
In dit land betaal je geen vennootschapsbelasting, tenzij je in de olie-industrie actief bent. En … er is ook geen belastingen op je winst.
Je betaalt het meeste belastingen als je minder dan vijf miljoen dollar binnenhaalt, met name 2,5 procent. Als je meer dan 15 miljoen dollar verdient, betaal je maar 0,25 procent belastingen.
Zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven betalen 15 procent omzetbelasting en 30 procent bedrijfsbelasting. Maar Grenada is wel het land dat het slechtst scoort op gebied van opsporing en bestraffing van belastingontduiking.
Hier genieten buitenlandse bedrijven, onder bepaalde voorwaarden, van heel wat voordelen. Ze moeten bijvoorbeeld geen gebruiks- en inkomenstaks betalen.
Buitenlandse bedrijven betalen hier slecht 2 tot 12 procent bedrijfsbelasting en hun omzet wordt helemaal niet belast.
De sociale bijdragen bedragen hier amper 0,9 procent. Op de omzet betaal je als buitenlands bedrijf 15 procent belastingen, plus 32 procent bedrijfsbelasting.
25 procent bedrijfsbelasting en 10 procent vermogenswinstbelasting voor buitenlandse bedrijven. Het is een land waar ook veel inbreuken gedaan worden op het eigendomsrecht.
Als buitenlands bedrijf betaal je hier standaard 30 procent bedrijfsbelasting en 15 procent belastingen op je omzet.
Hier bedraagt de bedrijfsbelasting 27 procent, al wordt daar erg nonchalant mee omgegaan.
(dt/em) - Bron: Express
18 september 2018Belastingbetalers in Hongarije zijn allesbehalve gelukkig, daar wordt er zelfs geopperd om belasting te heffen op het gebruik van internet.
We moeten vandaag allemaal langer werken en meer belastingen betalen. Maar er zijn nog enkele beroepen die amper (of geen) belastingen moeten betalen.
We vroegen Pieter Van den Bussche (24) uit Zoutleeuw wat hij doet en hoeveel hij verdient...
Netto betaal je een belastingtarief van slechts 10% op deze inkomsten. Maar dan moet je wel voldoen aan heel wat voorwaarden.
Voor veel Belgen is het invullen van een belastingbrief iets waar ze erg tegenop zien. Maar de Federale Overheidsdienst Financiën kan jou hiermee helpen!
Financiële profielen – lees: accountants en belastingconsulenten – zijn hun gewicht in goud waard. Accountantskantoren staan te springen om nieuw talent.
Wie iedere dag vroeg uit de veren moet om naar het werk te vertrekken, kan zich maar beter in genoeg positieve energie onderdompelen. Daarom deze tips!
Op 10 oktober 2024 kun je op de jobbeurs van Jobat in Flanders Expo terecht bij tientallen werkgevers. Wij spraken al met 4 partijen die aanwezig zullen zijn.
Het voorbije jaar werd gekenmerkt door tal van nieuwe termen en (internationale) fenomenen die het veranderende landschap van de werkvloer weerspiegelen.