Top 13 jobs met meeste kans op zelfmoord
Iedereen is wel eens gefrustreerd door het werk dat hij doet. Maar bestaan er eigenlijk jobs die zo frustrerend zijn dat ze uiteindelijk tot zelfmoord leiden? Ja, zo blijkt.
De ondervraagden vinden stiptheid en betrouwbaarheid op vlak van deadlines en afspraken erg belangrijke eigenschappen van collega's. Wanneer afspraken niet worden nageleefd, vindt meer dan de helft (57,5 procent) dit irritant.
Vergissen is menselijk, maar wie zijn fouten niet toegeeft kan rekenen op veel ergernis bij zijn collega’s. Iets meer dan de helft (52,1 procent) van de respondenten noemt dit een belangrijke bron van frustratie.
Even kletsen tijdens de pauze of aan het kopieerapparaat kan leuk zijn, maar weinig mensen kunnen het verdragen dat je van die gelegenheid gebruik maakt om te roddelen. 29,2 procent van de ondervraagden stoort zich aan geroddel en kwaadsprekerij.
Ook luie collega's worden niet geapprecieerd op de werkvloer. Zo'n 27,1 procent geeft aan zich te ergeren aan collega's die de kantjes eraf lopen tijdens de werkdag.
Niemand zal het je kwalijk nemen dat je even naar huis belt om te vragen hoe het met je wederhelft gesteld is. Luidkeels bellen met vrienden over je plannen voor het weekend kan echter op minder begrip rekenen, 26,8 procent stoort zich aan luidruchtige telefoongesprekken.
In plaats van gewoon iets rechtstreeks te vragen, kiezen veel werknemers ervoor om een mailtje te sturen. Dat kan echter niet op veel begrip rekenen. Bijna een op de vier respondenten (24,7 procent) ergert zich weleens aan collega's die dichtbij zitten maar toch hun vraag via e-mail stellen.
Zo'n een op de vijf respondenten (21,3 procent) stoort zich aan collega's die lange gesprekken voeren over zaken die niets met het werk te maken hebben.
Een overdaad aan aftershave of parfum kan tot grote ergernis leiden bij collega’s (16 procent). Ook een slechte lichaamshygiëne zorgt voor hinderlijke geurtjes en wordt niet geapprecieerd.
12,4 procent vindt het storend wanneer collega's te laat op het werk aankomen, ongeacht file, treinvertraging of een ander goed excuus.
Alcohol kan relaties onder druk zetten op de werkvloer, ook al is het op kantoor doorgaans verboden. En wat te denken van een collega die ‘s ochtends binnenkomt met een kater? 10 procent vindt roken of alcohol op de werkvloer dan ook ronduit storend.
(nm)
14 januari 2014Iedereen is wel eens gefrustreerd door het werk dat hij doet. Maar bestaan er eigenlijk jobs die zo frustrerend zijn dat ze uiteindelijk tot zelfmoord leiden? Ja, zo blijkt.
Is het saai op je werk? Doe dan de maak-je-collega’s-gek-truc. Werkt altijd.
Je gaat elke dag met tegenzin werken? Maak je dan vooral geen zorgen. Doe onze test en je zal – hopelijk - ontdekken dat sommige werknemers nog slechter af zijn.
Wie zijn job graag doet, doet hem doorgaans ook beter. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om de sleur uit de weg te gaan. Met de volgende eenvoudige tips blijf je hopelijk met heel wat meer plezier aan de slag.
De werkvloer is de plek bij uitstek waar beslissingen een enorme impact hebben. Benieuwd hoe je betere keuzes maakt? 4 tips!
In het derde kwartaal van 2022 is de werkgelegenheidsgraad in België gestegen. Toch is ook het aantal inactieven gestegen. Hoe kan dat? Lees het hier.
Een slechte baas zijn, is niet moeilijk. Een fantastische baas zijn, dat is hard werken. En dat wil – of kan – niet iedereen.
Niet elke job is even veilig en in sommige gevallen is je job door de onveilige werkomstandigheden zelfs ronduit gevaarlijk. Een gevarenpremie kan je hiervoor financieel vergoeden.
Volgens de OESO is de belasting op arbeid zelfs nergens zo hoog als in België. Toch blijkt dat we op Europees vlak nog relatief goed verdienen…