Vergaderen
Vorige

1 van 145

Volgende
Volgend artikel:

Hoe moet ik een vergadering leiden?

De 10 beste tools om te videobellen

videobellen in team
Als je in je kot moet blijven, is een brainstorm niet meteen aan de orde. Of toch? Tegenwoordig vind je tal van tools om videomeetings op poten te zetten. Een gezellig onderonsje, een presentatie of een strategische verandering? Het kan allemaal online.

1. Whereby

Als je geen programma wilt installeren, en niet nóg een extra wachtwoord wilt onthouden, dan is Whereby ideaal. Je kunt makkelijk in de browser je collega’s bellen, zonder in te loggen of een account aan te maken. Je maakt een room aan, waarvan je vervolgens de link deelt met de rest.

2. Miro

Mindmappen op een afstandje? Het kan met Miro. Op het whiteboard kun je makkelijk alle ideeën kwijt, of werken aan een presentatie.

3. Microsoft Teams

Microsoft Teams is ongeveer hetzelfde als Slack: een handig communicatiesysteem waarin je kunt chatten, vergaderen en bestanden delen. Maar hier kun je ook videobellen. Die gigantische groeps-chat zet je in één klik om in een videogesprek.

4. WhatsApp, FaceTime & Duo

WhatsApp, FaceTime en Duo lijken heel erg op elkaar. Alleen kan Duo maar door twee mensen tegelijk gebruikt worden, terwijl je met Whatsapp met z’n vieren kunt videobellen en FaceTime tweeëndertig mensen tegelijk toelaat. Handig: de drie tools zijn helemaal gratis!

5. Google Meet

Het enige wat je nodig hebt voor Meet is een Google-account. En niet te vergeten: een computer met camera, microfoon en internet. Een grote plus? Je gesprekken worden automatisch gesynchroniseerd. Als je aan het vergaderen bent op je computer, kun je chatten op je telefoon.

6. Join.me

Join.me lijkt sterk op Whereby: je kunt je scherm makkelijk delen, waardoor iedereen je presentatie kan volgen, of je makkelijk kunt uitleggen hoe een website precies werkt. Het enige nadeel is dat je het alleen maar gratis kunt proberen, voor de volledige versie moet je betalen. De goedkoopste versie, waarin je maximum met vijf mensen kunt videobellen, kost 9 euro per maand.

7. Skype

Misschien wel de bekendste tool van allemaal: Skype. Het grote voordeel is dat je kunt chatten tijdens het videobellen. Snel een link doorsturen naar je collega’s of een aantekening delen, het kan allemaal. Je ziet ook wanneer een collega niet beschikbaar is, en je kunt tegen een klein prijsje naar vaste lijnen bellen. Let wel: voor Skype heb je een account nodig.

8. Zoom

Alle werknemers een stand van zaken geven, een stevige work-out organiseren voor het hele bedrijf of de werkweek afsluiten met een lekker hapje en drankje in eigen huis? Met Zoom kun je met maar liefst duizend personen tegelijk videobellen, en nog eens tienduizend anderen kunnen meekijken. Het nadeel: de gratis versie is gelimiteerd tot 40 minuten. Al kan dat ook handig zijn als je wat efficiënter wilt vergaderen.

9. Houseparty

Who’s in the house? Met Houseparty kun je met maximum acht personen tegelijk videobellen. Let wel: wie je gebruikersnaam kent, kan heel makkelijk binnenvallen in een meeting. Al gebeurt dat op kantoor natuurlijk ook wel eens. Als je ‘party’ vol zit, kun je ‘m wel op slot zetten zodat niemand anders kan worden toegevoegd.

10. WebEx

WebEx lijkt op Zoom, al ligt de focus hier voornamelijk op webinars en online trainingen. De gratis versie laat je toe om met honderd mensen tegelijk te videobellen, zo lang je maar wilt. Wil je met meer mensen online vergaderen? Dan moet je een abonnement nemen.

(dt/em) - Bron: Frankwatching

5 juni 2020
Anderen bekeken ook