Complimentjes geven aan collega’s: zo moet het NIET
Veel mensen zijn ongelukkig op het werk omdat ze geen erkenning krijgen voor wat ze doen. Daarom een pleidooi om meer complimentjes te geven op kantoor!
De mogelijkheden om elkaar een schouderklopje te geven, zijn eindeloos. Face-to-face is zonder twijfel de beste manier, die ook het meest oprecht overkomt naar de ander toe. Maar je kan ook via e-mail, Whatsapp, sms, Messenger enzovoort een complimentje sturen. Waarom niet in de vorm van een leuk (virtueel) kaartje, dat je naar je collega stuurt of op zijn/haar bureau achterlaat?
Wist je trouwens dat in het online platform Teams de mogelijkheid zit om elkaar een duim omhoog te geven? Ideaal voor wanneer jij en/of je collega van thuis uit werken.
Waar wacht je nog op? Iedereen heeft wel (minstens) een collega die een complimentje verdient...
Lees ook: 5 tips voor meer erkenning op het werk
(sjv/kv)
1 maart 2021Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Veel mensen zijn ongelukkig op het werk omdat ze geen erkenning krijgen voor wat ze doen. Daarom een pleidooi om meer complimentjes te geven op kantoor!
Ruim één op de vijf werknemers krijgt minder complimenten over de werkprestaties in vergelijking met voor de coronacrisis. De oorzaak?
Wat als je elke dag met grote tegenzin naar het werkt gaat? Hoog tijd om iets te doen aan je werkgeluk!
Werknemers leggen de lat voor zichzelf hoger als zij regelmatig een complimentje krijgen van hun baas. Toch laat deze dit vaak na ...
Geen betere waardering voor perfect uitgevoerd werk dan een complimentje. Maar toch worden complimenten niet altijd op de juiste manier geuit.
Net als een glimlach is een schouderklopje of compliment gratis en goed voor je energiepeil. Helaas zijn deze momenten voor veel mensen zeldzaam.
Voel jij je vaker niet dan wél gewaardeerd op je werk? Zelfvertrouwencoach Inge Ketels geeft enkele praktische tips …
Twee Amerikaanse wetenschappers geven in een recente paper enkele tips om jezelf onopvallend omhoog te slijmen.
Regelmatig complimentjes ontvangen stimuleert het brein om ons werk te verbeteren op dezelfde manier als een financiële beloning. Dat blijkt uit onderzoek.