Een arbeidsreglement, anno 1870
"Vroeger was alles beter…" Ha, vergeet het maar! Wij vonden een 'arbeidsorder' uit 1870. 140 jaar later heet dat ... een arbeidsreglement.
Bijna de helft van de sollicitanten stelt zich te wanhopig op en is te gretig om eender welke job aan te nemen. Dat blijkt uit een enquête van TheLadders.com onder rekruteerders.
Ruim een derde van de bedrijven zegt daarentegen dat kandidaten net te veel machogedrag vertonen. Andere veelvoorkomende blunders zijn niet meer komen opdagen voor een volgend gesprek na het eerste sollicitatiegesprek, zich te goedkoop aan de man proberen te brengen en op zomaar elke jobadvertentie reageren die je pad kruist.
Door de crisis tonen werkzoekenden zich een pak angstiger op hun zoektocht naar een baan. Toch vinden de rekruteerders dat geen excuus om niet meer selectief te zijn in je solliciteren. De geschikte baan uitkiezen en daar al je energie in stoppen om die te bemachtigen, dat is volgens hen de juiste houding.
14 mei 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
"Vroeger was alles beter…" Ha, vergeet het maar! Wij vonden een 'arbeidsorder' uit 1870. 140 jaar later heet dat ... een arbeidsreglement.
De coronacrisis heeft het thuiswerken een stevige boost gegeven. Ruim één op drie van de werknemers werkte in 2022 regelmatig of soms thuis.
In steeds meer bedrijven kan je als medewerker gebruikmaken van een mobiliteitsbudget. Maar door het wetgevend kader is de groeimarge nu beperkt.
Vandaag de dag zit iedereen op social media. Alleen jouw bedrijf blijft achter. Hoog tijd om daar iets aan te doen, denk je. Maar hoe vertel je dat aan je baas?
Werkgevers plaatsen voor ondersteunende functies een goede talenkennis hoger op het verlanglijstje. En kennis van Frans in het bijzonder.
Wat houdt Damien z’n job precies allemaal in en hoe ziet z’n werkdag er concreet uit, wilden we bij Jobat wel eens weten...
Een job als thuisverpleegkundige in de stad is geen evidente keuze. Maar Véronique, Els en Sophie van Wit-Gele Kruis gaan elke dag met veel plezier op pad.
Michiel en Ken zijn maintenance engineers bij de internationale verpakkingsproducent Berry bpi Zele. Hun hoogtechnologische werkomgeving zorgt voor een boeiende en diverse job. Bovendien genieten ze van een mooi verloningspakket met diverse extralegale voordelen.
Er is een tekort aan chauffeurs die in magazijnen vorkheftrucks en reachtrucks besturen. Technologie en virtual reality kunnen helpen in hun opleiding.