Tijd voor ijsjes mét alcohol
De tropische temperaturen van de voorbije dagen lijken alvast goed nieuws voor twee West-Vlaamse jongeren: Nicolas Destoop en Jorgo Struyve.
De jurk van Rubina Kennis en het kunstzinnige product van An De Becker (zie lager): uitzonderlijk talent.
Dat zijn niet altijd diploma’s die toegang geven tot knelpuntberoepen. Maar toch beschikken ook die studenten over bijzondere talenten die in het bedrijfsleven erg gegeerd zijn. Om een aantal daarvan in de kijker te plaatsen, organiseerde Rotary Bilzen een wedstrijd voor jong talent. Alle creatieve leerlingen werden uitgenodigd om hun geïntegreerde proef (GIP) in te dienen voor het concours. En wie ging met de hoofdprijs aan de haal?
Rubina Kennis van de afstudeerrichting Mode en Trendstudie aan het Atheneum Martinus in Bilzen, wist de jury het meest te overtuigen. Ze ontwierp en fabriceerde een jurk, geïnspireerd door de Libanese modeontwerpster Elie Saab. Het kledingstuk, met aangepaste hoed, straalde een bijzondere creativiteit en oog voor detail uit.
Het zijn allemaal talenten die veel bedrijven kunnen gebruiken, maar niet meteen in hun aanbod van jobs naar voor laten komen. De onderscheiding die Rubina Kennis mocht ontvangen, staat alvast mooi op haar cv.
Dat geldt ook voor Hilda Reckers, An De Becker en Joke Timmermans, die zopas van de Stad Hasselt een bijzondere erkenning kregen aan de Academie voor beeldende en audiovisuele kunsten. Hun kunstzinnig talent, dat zich situeert in vormgeving, productontwikkeling en fotografie, is selectief gegeerd in het bedrijfsleven.
Het is niet zo dat organisaties staan te drummen om mensen met een getuigschrift uit de kunstwereld voltijds binnen te halen. Nochtans zijn hun expressieve vaardigheden, vermogen om out of the box te denken, op een rake manier een doelpubliek te bereiken en nieuwe, innovatieve trends te lanceren, bijzonder waardevol om een werkomgeving naar een hoger niveau te tillen. Ook voor deze potjes, gevuld met talenten, is er vast wel een dekseltje met de ideale jobomschrijving.
(km) - Foto’s: HBvL
12 augustus 2019De tropische temperaturen van de voorbije dagen lijken alvast goed nieuws voor twee West-Vlaamse jongeren: Nicolas Destoop en Jorgo Struyve.
Goed nieuws voor studenten met ondernemerszin. De regering heeft een gloednieuw statuut gelanceerd om ondernemerschap bij studenten te stimuleren.
Wat doe je wanneer je bijzonder geïnteresseerd bent in AI en een studierichting zoekt die je voorbereidt voor een carrière in deze boeiende wereld?
Na jaren van bloed, zweet en tranen is het eindelijk zo ver: je bent afgestudeerd! Maar hoe met het nu verder met je financiën? Wij geven je enkele tips!
Ze zijn jong en afgestudeerd. Klaar om van hun leven iets te maken. Maar zijn ze ook klaar voor de arbeidsmarkt?
Het zijn niet enkel de klassieke profielen van arbeiders of bedienden, ook de creatieve sector is een fervent gebruiker van uitzendkrachten.
De Gen Z Award is een onderscheiding voor de meest ondernemende student. Als voorbereiding op deze wedstrijd werden 30 studenten 24 uur opgesloten om een businessplan uit te werken.
Veel bedrijven zetten tijdens de examens hun deuren open voor studenten. Ook Regus deelt haar coworkingplekken in Ieper, Roeselare en Kortrijk.
Artificiële Intelligentie kan je dagtaak een pak efficiënter maken. Zo levert het gebruik van AI gemiddeld bijna 5 uur tijdwinst op per week.