Gebruik deze 7 skills bij het onderhandelen over je loon of job
Een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kun je krijgen. Goedbedoelde raad, maar om een ‘ja’ te krijgen, moet je soms toch wel wat onderhandelen. Hoe pak je het succesvol aan?
De tijd dat werknemers levenslang aan de slag gingen bij hun werkgever ligt al even achter ons. Betere arbeidsvoorwaarden, carrièremogelijkheden, een hoger loon, een leuke werksfeer of een jobinhoud met meer uitdaging zijn factoren die ons doen overstappen naar een andere werkgever.
Voor wie net aan het begin van zijn of haar carrière staat, kan jobhoppen best interessant zijn: door bij verschillende bedrijven ervaring op te doen, krijg je heel wat relevante ervaring in de vingers. Voor wie op lange termijn telkens weer van job naar job hopt, kan het iets minder positief uitdraaien. Toch is jobhoppen vooral een persoonlijke professionele keuze met zowel voor- als nadelen.
Rust roest. Door telkens weer een nieuwe professionele uitdaging aan te gaan, blijf je gemotiveerd om het beste van jezelf te geven. Je aanpassingsvermogen draait op volle toeren en je geniet van de nieuwe collega’s, de nieuwe bedrijfscultuur en de nieuwe jobtitel op je splinternieuw visitekaartje.
Waarom ongelukkig blijven zitten op je huidige werkplek als het gras zoveel groener is aan de overkant? Door te jobhoppen weet je steeds beter wat je wel en niet leuk vindt aan een job en kun je doelgericht op zoek gaan naar werk die je écht gelukkig maakt.
Werkgeluk: wat kan je er zelf voor doen?
Op LinkedIn verzamel je connecties bij de vleet. Best handig om nieuwe opportuniteiten te ontdekken.
Een nieuwe baan betekent in de meeste gevallen een nieuw, hoger loon. Je veelvuldige ervaring zorgt ervoor dat jij van heel wat markten thuis bent. Ideale troeven om mee uit te pakken tijdens een sollicitatiegesprek. Misschien ben jij wel de witte raaf waar heel wat bedrijven koortsachtig naar op zoek zijn?
Lees ook: De 7 grootste sterktes van een jobhopper
Een werkgever wil investeren in personeel dat zich op lange termijn loyaal wil engageren voor het bedrijf. Jobhoppers die heel veel switchen, krijgen vaak te maken met vooroordelen waardoor ze op professioneel vlak niet altijd serieus genomen worden.
Door vaak te wisselen van werkgever krijg je niet eens de kans om promotie te maken of om mettertijd meer verantwoordelijkheid te krijgen.
Ontdek: Hoe groot is jouw kans op promotie?
Je hebt dan wel heel wat relevante ervaring op zak, de kennis die je hebt opgedaan blijft vaak wel redelijk oppervlakkig. Door de korte tussenstop bij een bedrijf is er niet genoeg tijd om je een bepaalde functie eigen te maken of specifieke kennis volledig te doorgronden.
Op zoek naar een betere job? Ga naar jobat.be en vind een job die écht bij je past
Check ook de e-gids: Het perfecte cv van een jobhopper
(fd)
26 januari 2022Een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kun je krijgen. Goedbedoelde raad, maar om een ‘ja’ te krijgen, moet je soms toch wel wat onderhandelen. Hoe pak je het succesvol aan?
Als jobhopper heb je enkele grote sterktes die anderen niet hebben.
Wie gelukkig is op het werk, is dat dikwijls ook ver daarbuiten. Geluksexpert Dajo De Prins verklapt al zijn tips om (terug) tevreden te zijn met je job.
Geeft je job je niet genoeg voldoening of maakt het je ronduit ongelukkig? Een zoektocht naar een nieuwe uitdaging die beter bij je past, dringt zich op...
Vier op de tien Belgische bedrijven gaven vorig jaar minder loonopslag en promoties dan voor de coronacrisis.
Ze zeggen weleens dat jobhoppen de doodsteek voor je carrière kan betekenen, maar wat als je té lang in één job blijft? Is dat beter?
“Zorg er voor dat je minstens twee jaar bij je huidige werkgever blijft en vermijd al te lange periodes tussen twee jobs door.” Geldt die regel nog altijd?
We vroegen deze 47-jarige Antwerpenaar hoeveel hij verdient en wat zijn job als business systems manager precies inhoudt...
Met een gemiddeld brutoloon van 5.247 euro per maand betaalt de sector van chemie en farma het best. Daar zijn een aantal redenen voor.