7 foute manieren om een complimentje te maken
Geen betere waardering voor perfect uitgevoerd werk dan een complimentje. Maar toch worden complimenten niet altijd op de juiste manier geuit.
"Voor het brein is het ontvangen van een compliment een even goede beloning als geld. We hebben wetenschappelijk bewijs gevonden dat een persoon beter presteert wanneer hij een sociale beloning heeft gekregen na een bepaalde opdracht", aldus onderzoeksleider en professor Norihiro Sadato van het Japanse National Institute for Physiological Sciences.
Norihiro Sadato en zijn team gaven voor hun onderzoek aan 48 volwassenen de opdracht om een bepaalde eenvoudige taak in te oefenen, zodat ze deze zo goed mogelijk zouden kunnen uitvoeren. Wanneer de participanten de taak onder de knie hadden, werden ze in drie groepen verdeeld.
In de ene groep kreeg iedere deelnemer een compliment over zijn prestaties, in een andere groep konden deelnemers enkel toekijken hoe iemand anders een schouderklopje voor zijn werk ontving en in een derde groep moesten individuen hun prestaties zelf beoordelen. Wanneer de participanten de taak de volgende dag opnieuw moesten uitvoeren, bleek dat de participanten uit de eerste groep, die rechtstreeks een compliment hadden gekregen, het beter deden dan de participanten van alle andere groepen.
Norihiro Sadato concludeert aan de hand van zijn bevindingen dat complimentjes onder meer de schoolprestaties zouden kunnen verbeteren. "Af en toe anderen complimenteren voor goed werk kan een eenvoudige en effectieve strategie zijn om in de klas te gebruiken."
(nm) – Bron: Dailymail.co.uk
16 november 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Geen betere waardering voor perfect uitgevoerd werk dan een complimentje. Maar toch worden complimenten niet altijd op de juiste manier geuit.
Veel mensen zijn ongelukkig op het werk omdat ze geen erkenning krijgen voor wat ze doen. Daarom een pleidooi om meer complimentjes te geven op kantoor!
Twee Amerikaanse wetenschappers geven in een recente paper enkele tips om jezelf onopvallend omhoog te slijmen.
Werknemers leggen de lat voor zichzelf hoger als zij regelmatig een complimentje krijgen van hun baas. Toch laat deze dit vaak na ...
To-dolijstjes bezorgen je vaak stress. Het gevolg? Je voelt je onproductief en komt in een negatieve spiraal terecht. De oplossing? De fuck-it-therapie!
Dienstencheques zijn een populair en voordelig betaalmiddel. Maar hoeveel mag je er precies bestellen? En waar kan je ze bestellen?
Een goede balans tussen werk en privé: het is een streefdoel voor veel bedrijven en werkgevers, maar niet altijd even makkelijk in de praktijk. Bij AFAS trachten ze het daarom op een andere manier aan te pakken.
We merken allemaal dat het leven duurder geworden is. Een voorschot op je loon om kosten te betalen, zou handig zijn. Maar kun je dat vragen aan je baas?
Een leven lang met volle goesting en overtuiging voor dezelfde werkgever werken: het is niet iedereen gegeven...