Een eerste job bij UZ Leuven
Zeven jonge, kersverse werknemers vonden hun droomjob bij UZ Leuven. Ze vertellen hoe zij dit proces hebben ervaren.
Professor Meyfroidt is een bezige bij. Naast professor en intensivist was hij ook voorzitter van de Belgische Vereniging Intensieve Geneeskunde en vandaag is hij nog actief in de European Society of Intensive Care Medicine. Tijdens de coronacrisis stond Meyfroidt vaak op de barricaden en werd hij een ‘corona-bv’.
“Covid-19 illustreerde nog maar eens het belang van samenwerken”, stelt de intensivist. “In ons vakgebied, intensieve geneeskunde, is teamwerk letterlijk van levensbelang. Zeker in een universitair ziekenhuis als UZ Leuven heb je de beste collega’s rondom je nodig. Mensen die een kei zijn in hun vak, om de meest zieke patiënten te kunnen behandelen: artsen, verpleegkundigen, kinesitherapeuten, maar niet te vergeten ook informatici, technici en de mensen van de schoonmaak. Die laatsten lopen misschien niet altijd in de kijker, maar verdienen zeker evenveel erkenning.”
Lees ook: In welk soort team werk jij?
Meyfroidt is met zowat 10.000 kilometer per jaar in de benen een fervent fietser. Niet iedereen hoeft extreem te sporten, maar beweging is volgens hem cruciaal voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid.
“Ik ben er rotsvast van overtuigd dat we een gezondere populatie zouden hebben als we meer zouden bewegen. Wellicht zouden we dan ook meer bestand zijn tegen pandemieën. Ook de geluksfactor is heel groot bij fietsen. Bij elke trap verdwijnen je zorgen uit je hoofd.”
Ontdek: 3 manieren om meer te bewegen op de werkvloer
De bekende intensivist ziet er scherp en ascetisch uit, maar houdt erg van de fijne dingen van het leven, van lekker eten tot lezen en muziek. Het vorige seizoen van de tv-quiz 'De Slimste Mens ter Wereld' won hij onverwachts.
“Ik denk dat er nog nooit een professor gewonnen had. Wij weten gewoon heel veel van heel weinig”, vertelde hij daarover op voorhand. Maar zijn brede algemene kennis, en vooral zijn vermogen om kalm te blijven onder stress, hielp hem naar de overwinning. “Ik leg gemakkelijk verbanden, en daarmee probeer ik mijn hiaten te compenseren. Want ik weet echt heel weinig over showbizz of bekende sterren.”
Extra: 5 carrièrelessen van Erika Vlieghe
Na zijn overwinning in de quiz gaf Meyfroidt te kennen dat hij niet zat te wachten op het BV-schap. Ook zijn media-optredens houdt hij beperkt.
“Ik ben zeker nog beschikbaar voor duiding binnen mijn vakdomein, of als er een leuk aanbod komt zoals een deelname aan 'De Allerslimste Mens ter Wereld' dit jaar. Maar intussen zeg ik ook al vaak ‘neen’. Als ze me vragen voor een tv-programma en ik heb bijvoorbeeld de kinderen thuis voor wie ik eten moet maken, dan gaat dat dus niet.”
CHECK: Je krijgt meer 'ja' als je 'nee' kan zeggen
(William Visterin) - Bron: Go for happy Magazine
5 december 2022Zeven jonge, kersverse werknemers vonden hun droomjob bij UZ Leuven. Ze vertellen hoe zij dit proces hebben ervaren.
Bij veel werknemers breekt bij het woord ‘evaluatie’ spontaan het angstzweet uit. Hoe gaan ze bij UZ Leuven om met evaluaties?
Twee zorgmedewerkers vertellen waarom ze ook na hun pensioen het liefst nog even verder werken.
Er zijn heel wat redenen waarom mensen van job willen veranderen én terugkeren. Wij zochten drie ervaringsdeskundigen op.
Het is een hardnekkige mythe: alleen door vaak te jobhoppen, kun je de ‘corporate ladder’ beklimmen. Maar het klopt niet.
Doorzettingsvermogen en motivatie zijn noodzakelijk om er te geraken. Dat blijkt uit deze drie mooie verhalen over UZ Leuven.
Wat zijn de grote knelpuntberoepen in de zorg? We brengen de lijst en toetsen die aan de praktijk in het ziekenhuis en het woonzorgcentrum.
In de zorg ligt de werkdruk altijd hoog en daar kwam twee jaar geleden corona bovenop. De impact op de medewerkers van UZ Leuven was enorm.
De zogenaamde millennial managers komen opzetten. Zij staan vaak voor de uitdaging om teamleden ouder dan henzelf aan te sturen.