Waarop besparen deze 7 miljardairs?
Miljonairs hoeven niet echt iets te laten. En toch zijn er een paar ‘rijkste mensen’ op deze aarde die bescheiden blijven op bepaalde uitgavenposten.
Volgens een onderzoek van TopCompare.be kan je dit jaar tot 1.500 euro besparen. Gewoon door de volgende gewoonten vaarwel te zeggen...
Etentjes met collega’s tijdens de lunchpauze, in de restaurants vlakbij kantoor … Verleiding genoeg om te gaan lunchen met collega’s. Maar een lunch op verplaatsing kan al gauw veel geld kosten. Wil je restaurants vermijden, dan koop je beter een broodje. Stel dat je hiervoor 4 euro betaalt, dan heb je op het einde van de werkweek 20 euro uitgegeven aan broodjes. Dat komt neer op meer dan 1.000 euro per jaar (als we rekening houden met 252 werkdagen).
Hoe kan je nu aan die verleiding weerstaan? Je kan centen besparen door zelf je lunch mee te brengen. Als we ervan uitgaan dat een sandwich ongeveer 4 euro kost, en dat de prijs van jouw huisbereide lunch gemiddeld 1 euro bedraagt, dan bespaar je 550 euro per jaar. Dat is het geval wanneer je drie keer per week je eigen lunch meeneemt naar kantoor. Dan mag je dus nog twee keer per week een lekker broodje gaan halen om de hoek.
Heb je geen tijd om te ontbijten, maar wil je wel graag wakker worden met een kop koffie? Koop je graag een koffie onderweg, dan kan je ook in dit geval heel wat besparen. In plaats van een koffie te halen in het winkeltje om de hoek of aan de metro-uitgang, kan je er natuurlijk ook gewoon een halen aan de koffiemachine op kantoor. Wil jij je meeneemkoffie niet opgeven? Je kan dan nog altijd één koffie per week kopen op weg naar het werk en de andere vier dagen van de week een koffie drinken op kantoor.
Stel dat jij voor je meeneemkoffie 3 euro uit je zak moet halen, en als we rekening houden met 252 werkdagen per jaar, dan komt dat neer op 600 euro voor meeneemkoffie, vier keer per week. Door aan te schuiven aan de koffiemachine op kantoor, en één keer per week toe te geven aan de verleiding om onderweg een koffie te kopen, bespaar je dus 450 euro per jaar.
Het einde van de werkweek is eindelijk in zicht en je beslist om na het werk stoom af te blazen en gezellig een glaasje te gaan drinken. Maar … de avond wordt langer, de glazen talrijker en de rekening alsmaar meer gepeperd. Moeilijk om het bij één glaasje bier te houden als de sfeer goed zit! En de cijfers liegen er niet om: een Belg drinkt gemiddeld het equivalent van 20 glazen bier per week. Dat gemiddelde geldt uiteraard niet alleen voor de werkende mens. Maar als we ervan uitgaan dat je een equivalent van 10 glazen bier drinkt tijdens het weekend en 10 glazen bier na de kantooruren, dan kan je al eens overwegen om tijdens de week enkele glazen over te slaan. Met 20 glazen bier op de teller, geef je gemiddeld 2.000 euro per jaar uit aan een aperitief, gerekend aan 2 euro per glas.
Als je enkele glazen minder drinkt als je erop uitgaat met de collega’s, vijf pintjes per week minder bijvoorbeeld, dan heb je tegen het einde van het jaar 500 euro bespaard. Zo bespaar je wekelijks een mooi bedrag, en ook jouw gezondheid zal er wel bij varen. Natuurlijk hoef jij je niet alle gezellige momenten na de kantooruren te ontzeggen, probeer gewoon om redelijk te blijven en houd voor ogen wat je kan besparen.
Tijdens drukke werkweken is elk excuus goed om tijd te winnen. Maar … slechte gewoonten kosten een smak geld: iets gaan eten, een glaasje of een koffie gaan drinken met collega’s, niets van dat alles is gratis. Slechte gewoontes op het werk kosten je meer dan 3.500 euro per jaar!
Er zijn goedkopere alternatieven voor wie de binnenkant van zijn portefeuille lief heeft. Zonder je al teveel te moeten ontzeggen kan je elk jaar zowat 1.500 euro besparen. Het loont in elk geval de moeite om het te proberen. Ga voor de koffiemachine op kantoor, voor huisbereide lunches en voor enkele glazen minder met de collega’s. Gewoon een beetje beter letten op je gewoontes en jij kan heel wat onnodige kosten overboord gooien.
(cvh) - In samenwerking met TopCompare.be
17 juli 2018Miljonairs hoeven niet echt iets te laten. En toch zijn er een paar ‘rijkste mensen’ op deze aarde die bescheiden blijven op bepaalde uitgavenposten.
Geluk zit in de kleine dingen, en dat is op de werkvloer niet anders. Deze 25 dingen zorgen voor je geluksgevoel op het werk.
Even stoom afblazen na de werkuren kan ook met je collega’s. Maar... houd deze vier tips best in je achterhoofd.
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!
Er moet steeds meer gedaan worden met minder mensen en we krijgen steeds meer informatie te verwerken. Het resultaat: gestreste kantoorwerkers. Tenzij ...
Koffie op de werkvloer is een grote kostenpost, maar toch zien facility managers er tegenop om hierop te bezuinigen.
Ben jij ondanks een degelijke planning toch niet helemaal tevreden over jouw werkprestaties? Misschien val je nog over volgende struikelblokken...
Wie bij het Wit-Gele Kruis aan de slag gaat, wil vaak nooit meer iets anders. Kaat, Kathleen en Marlies schetsen waarom ze al heel wat jaren bij deze zorgorganisatie werken en vooral… waarom ze er ook dolgraag willen blijven.
Uit een recent onderzoek van Goldman Sachs blijkt dat artificiële intelligentie (AI) de banenmarkt aanzienlijk kan verstoren.