Bazen
Vorige

1 van 505

Volgende
Volgend artikel:

Hoe vaak presteer jij overuren?

'Boss from hell' doet niet beter werken

Amerikaans onderzoek toont aan dat onbeleefdheid op de werkvloer, die net niet het niveau van pesten of intimidatie bereikt, aanzienlijke gevolgen kan hebben en ervoor zorgt dat medewerkers minder hun best zullen doen op het werk.
#

Dat blijkt onder meer uit het boek 'The Cost of Bad Behavior: How Incivility Is Damaging Your Business and What to Do About It' van de Amerikaanse professors Christine Pearson en Christine Porath.

Onbeleefdheid op de werkvloer

Voorbeelden van onbeleefdheid op de werkvloer zijn volgens de auteurs neerkijken op personen, geen erkenning geven wanneer dat hoort, met de ideeën van anderen gaan lopen, mensen niet terugbellen of collega's uitsluiten van meetings.

Porath en Pearson tonen met een reeks onderzoeken aan, waarvan de data werd verzameld via focusgroepen, surveys en wetenschappelijke experimenten, dat mensen effectief niet goed presteren, minder creatief zijn en agressief worden wanneer zij geconfronteerd worden met onbeleefd gedrag. Een baas die grof reageert op medewerkers omdat hij vindt dat ze beter moeten presteren, zal dus juist het tegenovergestelde in de hand werken.

Bijna helft doet minder zijn best

Een van hun studies, een survey bij 775 Amerikaanse managers en werknemers, wijst uit dat mensen die geconfronteerd worden met onbeleefdheid op de werkvloer:

  • Met opzet minder goed hun best doen (48%)
  • Met opzet minder tijd op het werk doorbrengen (47%)
  • Met opzet de kwaliteit van hun werk verlagen (38%)
  • Tijd verliezen op het werk door aan het incident te denken (80%)
  • Tijd verliezen op het werk omdat ze de 'onbeleefderik' willen ontwijken (63%)
  • Minder goed presteren (66%)
  • Zich minder verbonden voelen met de organisatie (78%)

Kortom, iedere manager heeft er dus alle baat bij om beleefd en respectvol om te gaan met zijn werknemers!

(nm) – Bron: Profnews.nl & Shrm.org 

16 mei 2018