Zelfstandigen en bijberoep
Vorige

1 van 191

Volgende
Volgend artikel:

“Na die burn-out ben ik terug coach geworden. Dat maakt me gelukkig!”

Bizarre (nieuwe) job: kantoorvuller

vol kantoor
Werk je regelmatig thuis? Dat betekent minder uren in de file en eventueel zelfs boodschappen doen tijdens de middagpauze. Heerlijk! De meeste werknemers zijn heel tevreden met een thuiswerkdag, de bazen (soms) iets minder. De kantoren zijn immers minder bevolkt, en dat geeft meteen een slechte indruk als er hoog bezoek is. De oplossing: kantoorvullers.

Flexibele arbeidsuren en thuiswerk zijn al een tijdje enorm populair! De voordelen voor de werknemers zijn legio, en dat zonder dat de werkgever er nadelen van ondervindt. Win-win, of toch meestal. Want hoewel er op een gewone werkdag helemaal niets mis is met mensen die thuiswerken, kan het op bepaalde momenten wél een probleem vormen.

Denk maar aan een bezoek van de CEO. Of de grote baas van een ander bedrijf die een eventuele samenwerking wel ziet zitten. Wat zou jij denken als je een kantoor binnenwandelt waar geen kat te bespeuren is? Dat de zaken slecht gaan? Logisch.

Geen vast contract

Bij sommige gelegenheden is het dus geen overbodige luxe om genoeg mensen op kantoor te hebben. Het mediabedrijf Vice bijvoorbeeld vulde een gehuurde kantoorruimte met eveneens gehuurde freelancers. De reden: tijdens de onderhandelingen met het technologieconcern Intel kon de CEO perfect de nodige schaalgrootte aantonen. Een extra stimulans om een samenwerking in de wacht te slepen.

Het is dus helemaal niet zo gek als het klinkt. En juist daarom zijn er heel wat start-ups die met het idee aan de slag gingen. Bedrijven doen een beroep op hun diensten om tijdelijk hun kantoren te vullen met mensen. Dat zijn vaak freelancers. Vooral wanneer er klanten of andere belangrijke mensen op bezoek komen, kan het nuttig zijn om een hogere graad van activiteit in scène te zetten.

Omgekeerde wereld

In sommige gevallen is het dan weer de omgekeerde wereld, en kan het personeel zelfs expliciet gevraagd worden om niét naar kantoor te komen. Dat is meestal het geval als er met investeerders wordt onderhandeld. Hoe minder mensen je ziet werken, hoe kleiner je het personeelsbestand acht en hoe minder de kosten lijken voor de investeerders.

(dt/em) - Bron: Express 

Bijna leeg kantoor
Het fenomeen van de stoelenvullers lijkt te wijzen op de ondergang van de grote kantoren. Maar dat is natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen. Het kantoor is en blijft namelijk nog altijd een weerspiegeling van de cultuur en de waarden van een onderneming. 18 juli 2016