Software engineer
Software engineering is een beroep dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen.
Solutions architects zijn de visionairs achter de technologische infrastructuur van organisaties, waarbij ze oplossingen ontwerpen, implementeren en optimaliseren die voldoen aan de behoeften van zowel het bedrijf als de klanten.
Een solutions architect is verantwoordelijk voor het begrijpen van de zakelijke behoeften van een organisatie en het vertalen ervan naar technische oplossingen. Dit omvat het ontwerpen van systemen en applicaties, het identificeren van technologieën die het beste bij de behoeften passen, het opstellen van architectuurontwerpen, het begeleiden van ontwikkelingsteams en het zorgen voor de implementatie en integratie van oplossingen binnen bestaande systemen.
Het takenpakket van een solutions architect omvat concreet het...
Op zoek naar een nieuwe/eerste job als solutions architect? Check de openstaande vacatures en... go for happy!
Typisch gezien hebben solutions architects een diploma in computerwetenschappen, informatica, IT-engineering of een gerelateerd veld.
In België zijn er verschillende universiteiten en hogescholen die programma's aanbieden die relevant zijn voor dit beroep, zoals de KU Leuven, Universiteit Gent, Vrije Universiteit Brussel en Thomas More Hogeschool.
Voor je de rol van solutions architect op je kan nemen, is het vaak noodzakelijk om ervaring op te doen in andere technische functies, zoals softwareontwikkelaar, systeembeheerder, IT-consultant, systeemanalist of netwerkarchitect.
Deze ervaring biedt de nodige kennis en inzichten in verschillende aspecten van IT, wat essentieel is voor het succesvol vervullen van de rol van solutions architect.
In België verdient een solutions architect gemiddeld tussen 4.500 euro en 6.500 euro bruto per maand, afhankelijk van ervaring, opleiding en werkgever.
Specialisaties kunnen zeker invloed hebben op het salaris van een solutions architect, waarbij bepaalde domeinen mogelijk hogere lonen bieden vanwege de toenemende vraag naar expertise op die gebieden.
Zo kan een cloud solutions architect gemiddeld tot 7.000 euro/maand verdienen, terwijl het bruto salaris van een data solutions architect en van een enterprise solutions architect kan oplopen tot 7.500 euro/maand.
Met de toenemende dreiging van cyberaanvallen en de groeiende nadruk op gegevensbeveiliging zijn goed gekwalificeerde security professionals zeer gewild, wat voor een security solutions architect kan resulteren in een brutomaandloon tot 8.000 euro.
Ook de extralegale voordelen variëren voor solutions architects behoorlijk, afhankelijk van werkgever, sector en individuele onderhandelingen. De meest voorkomende zijn: een bedrijfswagen (inclusief tankkaart of laadpas), maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een pensioenplan, flexibele werkuren en/of de mogelijk tot thuiswerken.
Ook een laptop, smartphone en andere benodigde apparatuur om hun werk uit te voeren, zowel op kantoor als onderweg, worden vaak voor solutions architects voorzien, naast een opleidingsbudget (om diverse trainingen, conferenties en certificeringsprogramma’s te volgen) en prestatiegerelateerde bonussen (die kunnen toegekend worden op basis van individuele prestaties, teamdoelstellingen of bedrijfsresultaten).
Krijg jij je verdiende loon en extralegale voordelen? Doe de check via het Jobat Salariskompas!
Software engineering is een beroep dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen.
Ben je geïnteresseerd in een carrière in de IT-sector en wil je werken met geavanceerde bedrijfssoftware? Dan zou een baan als SAP ...
Je hoort het wel eens de revue passeren: een .NET developer. Maar wat doet zo iemand eigenlijk? Welke opleidingen moet je volgen ...
Een netwerkbeheerder speelt een vitale rol in het beheer en onderhoud van de netwerkinfrastructuur van een organisatie.
We bespreken hieronder het beroep en de rol van een helpdeskmedewerker. Wat houdt deze job precies in? Welke opleidingen zijn er ...
De wereld van informatietechnologie (ICT) is essentieel geworden in onze moderne samenleving. ICT medewerkers spelen een cruciale ...
In moderne bedrijfsomgevingen zijn business analisten onmisbaar voor het analyseren van complexe zakelijke uitdagingen en ...
De rol van softwareontwikkelaars is in onze moderne samenleving van onschatbare waarde geworden. Van het schrijven van complexe ...
In ons steeds evoluerende digitale leven is en blijft webdevelopment belangrijk bij het vormgeven van het online landschap.