Terug naar overzicht
Vorige

91 van 144

Volgende
Volgend artikel:

Apotheker

Wat doet en verdient een schoonheidsspecialist?

Schoonheidsspecialisten streven met hun deskundige handen en uitgebreide kennis naar het verbeteren van de natuurlijke schoonheid van hun klanten. Wij gaan dieper in op het beroep van een schoonheidsspecialist, van de dagelijkse taken tot de vereiste vaardigheden, opleidingen en mogelijke specialisaties tot een overzicht van wat je als schoonheidsspecialist kan verdienen.
Het beroep van schoonheidsspecialist

Wat doet
een schoonheidsspecialist?

Schoonheidsspecialisten zijn experts in huidverzorging en -verbetering. Ze geven schoonheidsbehandelingen en -advies, en werken in schoonheidssalons, spa's of wellnesscentra, waar ze klanten helpen om hun huid gezond en mooi te houden.

Van gezichtsbehandelingen tot manicures en pedicures, hun takenpakket is divers. Ze analyseren de huid van hun klanten, geven passende tips en voeren behandelingen uit zoals gezichtsreinigingen, ontharingen, massages en nagelverzorging.

Concreet situeert hun werk zich in...

  • ... gelaatsbehandelingen: reinigen, scrubben, maskeren, peelen, epileren, harsen, maquilleren, etcetera.
  • ... lichaamsbehandelingen: ontharing, massages, manicure, pedicure enzovoort.
  • ... specialisaties: microdermabrasie, laserontharing, permanente make-up...
Aan de slag als (m/v) schoonheidsspecialist? Deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
#

Wat moet een schoonheidsspecialist
gestudeerd hebben?

Om schoonheidsspecialist te worden, moeten aspiranten een erkende opleiding volgen. In België zijn er verschillende scholen en instituten die opleidingen aanbieden, zoals het Syntra, de Wellnessacademie en verschillende hogescholen.

In het theoretisch deel leer je over de anatomie en fysiologie van de huid, over huidverzorgingsproducten en -technieken, en over verschillende schoonheidsbehandelingen. In het praktische deel oefen je de behandelingen uit onder begeleiding van een ervaren schoonheidsspecialist.

illustration-books

Hoe word je
een schoonheidsspecialist?

Na het afronden van de opleiding kunnen aspirant-schoonheidsspecialisten aan de slag. Voor sommige specialisaties kan ervaring in de sector een voordeel zijn. Voorgaande werkervaring in de beauty- of wellnessindustrie, zoals in een schoonheidssalon of spa, kan de kansen vergroten om als schoonheidsspecialist aan de slag te gaan.


FOMO! Je droomjob missen? Niet met de Jobat app!
illustration

26 vacatures beschikbaar voor schoonheidsspecialist

Job alert via e-mail:

Uit
Aan

Welke vaardigheden
moet een schoonheidsspecialist hebben?

Als schoonheidsspecialist moet je beschikken over een breed scala aan vaardigheden om succesvol te kunnen zijn in deze functie. Enkele belangrijke vaardigheden zijn:
Het vermogen om de wensen van klanten te begrijpen en hen een aangepaste ervaring te bieden.
Een strikte naleving van hygiënenormen om een veilige en schone omgeving te waarborgen.
Zich kunnen inleven in de klant en zijn/haar behoeften begrijpen, om hem/haar op zijn/haar gemak te kunnen stellen.
Precisie en behendigheid voor behandelingen zoals manicures en gezichtsbehandelingen.
Duidelijke communicatie is essentieel om klanten goed te adviseren en gerust te stellen.

Welke specialisaties zijn er mogelijk
binnen de functie en het beroep van schoonheidsspecialist?

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van specialisaties binnen het vakgebied van een schoonheidsspecialist. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kun je je als schoonheidsspecialist verder specialiseren in een bepaald gebied en je carrière daarmee een nieuwe richting geven.
Welke jobs passen bij mijn profiel?
illustration-pad

Hoeveel verdient
een schoonheidsspecialist?

Het gemiddelde bruto maandloon voor een schoonheidsspecialist ligt in België tussen de 1.500 euro en 2.500 euro.

Schoonheidsspecialisten met bepaalde specialisaties, zoals microdermabrasie of laserontharing, verdienen over het algemeen iets meer dan schoonheidsspecialisten met een basisopleiding. Hun salaris kan oplopen tot 2.800 euro bruto per maand.

Extra

De extralegale voordelen van een schoonheidsspecialist kunnen variëren, maar bestaan meestal uit maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering, een groepsverzekering en eventuele productkortingen op cosmetica en huidverzorgingsproducten, waardoor zij ook makkelijker op de hoogte blijven van nieuwe producten en trends.

Sommige werkgevers bieden bovendien flexibele werkuren aan als een vorm van extralegaal voordeel, waardoor schoonheidsspecialisten hun werkschema beter kunnen afstemmen op hun persoonlijke behoeften. Vaak worden tevens diverse opleidingsmogelijkheden voorzien om bij te blijven met de laatste technieken en trends.

Sommige schoonheidsspecialisten kunnen tenslotte in aanmerking komen voor een bonusregeling op basis van prestaties of verkoopcijfers, wat een stimulans kan zijn om hun beste werk te leveren en bij te dragen aan het succes van het bedrijf.

Vergelijk jouw loon en extralegale voordelen: Verdien jij zoals het hoort?
Gemiddelde brutosalaris van een schoonheidsspecialist
2.100 /maand
Minimum €1.500
Maximum €2.800
Mogelijke extralegale voordelen:
  • Maaltijdcheques
  • Hospitalisatieverzekering
  • Groepsverzekering
  • Flexibele werkuren
  • Bonus/commissie