Buschauffeur
Als je aan een buschauffeur denkt, komt waarschijnlijk meteen het beeld van iemand achter het stuur van een grote touringcar of ...
Een logistiek planner is verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en monitoren van de logistieke processen binnen een bedrijf. Dit omvat de organisatie van het transport van goederen, het beheer van voorraden en de communicatie met zowel interne als externe partijen, zoals leveranciers en klanten.
Het doel is om ervoor te zorgen dat goederen tijdig en tegen minimale kosten op de juiste plaats aankomen. Hierbij houdt de logistiek planner rekening met factoren zoals beschikbaarheid van materialen, transportkosten en mogelijke vertragingen.
Zijn/haar belangrijke taken zijn het...
Droom je van een carrière als (m/v) logistiek planner? Deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
In België zijn er diverse opleidingen die je kunt volgen om logistiek planner te worden. Veelal wordt een bachelor- of graduaatsdiploma in logistiek management of supply chain management gevraagd. Hierin leer je de basisprincipes van logistiek, zoals voorraadbeheer, transportplanning en distributie.
Daarnaast bieden hogescholen specifieke opleidingen in logistiek en transport. Ook kan een opleiding in bedrijfsmanagement met een specialisatie in logistiek voldoende zijn om een carrière als logistiek planner te starten.
Verder zijn er tal van korte, praktijkgerichte cursussen beschikbaar die focussen op specifieke onderdelen van logistiek, zoals douanewetgeving of ERP-software.
Logistiek planner is geen instapfunctie. Vaak wordt verwacht dat je enige ervaring hebt in de logistieke sector. Dit kan via startfuncties zoals magazijnmedewerker, logistiek medewerker of transportcoördinator.
Ontdek: Wat doet en verdient een logistiek bediende?
Door ervaring op te doen in operationele functies krijg je inzicht in hoe de logistieke keten werkt en ontwikkel je de vaardigheden die essentieel zijn voor de functie van logistiek planner.
Ook stages tijdens je opleiding zijn een goede manier om praktijkervaring op te doen.
Het maandloon van een logistiek planner in België varieert, afhankelijk van ervaring en specialisatie. Gemiddeld verdient een logistiek planner tussen 2.800 euro en 3.500 euro bruto per maand.
Naast hun basissalaris kunnen logistiek planners vaak ook rekenen op diverse extralegale voordelen zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering, een hospitalisatieverzekering, een laptop en/of smartphone (inclusief abonnement), een woon-werkverkeervergoeding of – in sommige gevallen – een bedrijfswagen (inclusief tankkaart of laadpas).
In sommige bedrijven kunnen logistiek planners tevens een bonus ontvangen die gekoppeld is aan persoonlijke of bedrijfsresultaten, bijvoorbeeld als logistieke processen worden geoptimaliseerd.
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk jouw loonpakket met dat van anderen, via het Jobat Salariskompas
Als je aan een buschauffeur denkt, komt waarschijnlijk meteen het beeld van iemand achter het stuur van een grote touringcar of ...
In de wereld van logistiek en supply chain management is de rol van een supply chain planner van onschatbare waarde.
We duiken in de wereld van heftruckchauffeurs. We verkennen hun taken, opleidingsvereisten, vaardigheden en specialisaties.
De job van postbode is een iconisch beeld in onze samenleving, waarbij zij de belangrijke taak hebben om post en pakketten te ...
Een aankoper, ook wel 'procurement officer' of 'buyer' genoemd, speelt een cruciale rol in het aankoopproces van een organisatie.
Een expediteur is een sleutelfiguur in de wereld van transport en logistiek, die verantwoordelijk is voor het organiseren en ...
De job van een (m/v) facility manager is veelzijdig en uitdagend, met veel verantwoordelijkheden en kansen voor groei.
De internationale handel is een complex kluwen van regels en procedures. Douanedeclaranten zijn de experts die bedrijven helpen om ...
Dispatchers (m/v) zijn actief in verschillende sectoren, waaronder transport, logistiek en noodhulpdiensten. Hieronder verkennen ...
Een logistiek manager zorgt voor de efficiënte organisatie van supply chains en het waarborgen van een vlotte goederenstroom.