Netwerkbeheerder
Een netwerkbeheerder speelt een vitale rol in het beheer en onderhoud van de netwerkinfrastructuur van een organisatie.
Een (m/v) IT-manager is verantwoordelijk voor het plannen, coördineren en leiden van IT-projecten en -activiteiten binnen een organisatie. Hij of zij zorgt ervoor dat de IT-infrastructuur optimaal functioneert, stelt een IT-strategie op in lijn met de bedrijfsdoelstellingen en beheert het IT-budget.
Concreet omvat dit het...
Ben jij een geboren IT-manager? Go for happy, deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
In België start de weg naar de job van IT-manager meestal met een bachelor- of masteropleiding in een IT-gerelateerde richting.
Een opleiding als Bachelor of Master in Bedrijfskunde of Handelswetenschappen met een IT-specialisatie kan ook zeker een ingang naar het beroep betekenen.
Daarnaast zijn er diverse certificaten (zoals ITIL en/of PMP, bijvoorbeeld) om te behalen, die erg nuttig zijn om specifieke vaardigheden (verder) te ontwikkelen.
De meeste (m/v) IT-managers starten hun carrière in een uitvoerende IT-functie, zoals systeembeheerder, softwareontwikkelaar of IT-projectmanager. Deze ervaring helpt hen om de technische aspecten van de job te begrijpen en om te leren hoe effectief met mensen samen te werken.
Ontdek: Wat doet en verdient een (m/v) software ontwikkelaar?
Na enkele jaren ervaring en bewezen leiderschapskwaliteiten kan men aldus doorgroeien naar de rol van IT-manager.
Het bruto maandsalaris van een (m/v) IT-manager in België varieert ergens tussen 4.000 euro en 7.000 euro, afhankelijk van ervaring, specialisatie en/of sector.
Vanwege de hoge vraag naar hun expertise verdienen cybersecurity-managers en/of cloudarchitecten gemiddeld meer dan hun eerder generieke IT-managers collega’s, vaak gemiddeld tot 8.000 euro bruto per maand.
IT-managers ontvangen doorgaans ook een aantrekkelijk pakket aan extralegale voordelen naast hun basissalaris. De meest voorkomende zijn: maaltijdcheques (of een maaltijdvergoeding), een hospitalisatieverzekering, een laptop en/of gsm, een 13de maand, een groepsverzekering en een bedrijfswagen (inclusief tankkaart of laadpas).
Zoals de meeste werknemers in de ICT-sector hebben ook IT-managers vaak de mogelijkheid om van thuis uit te werken.
Een groot deel van de IT-managers ontvangt bovendien een vergoeding voor professionele onkosten, zoals een internetabonnement of andere werkgerelateerde uitgaven.
Jobat Salariskompas: Vergelijk jouw loonpakket met dat van gelijkaardige profielen
Een netwerkbeheerder speelt een vitale rol in het beheer en onderhoud van de netwerkinfrastructuur van een organisatie.
Als technologische ontwikkelingen in een snel tempo evolueren, wordt de rol van een solutions architect steeds belangrijker in ...
In moderne bedrijfsomgevingen zijn business analisten onmisbaar voor het analyseren van complexe zakelijke uitdagingen en ...
Je hoort het wel eens de revue passeren: een .NET developer. Maar wat doet zo iemand eigenlijk? Welke opleidingen moet je volgen ...
De rol van softwareontwikkelaars is in onze moderne samenleving van onschatbare waarde geworden. Van het schrijven van complexe ...
We bespreken hieronder het beroep en de rol van een helpdeskmedewerker. Wat houdt deze job precies in? Welke opleidingen zijn er ...
Ben je geïnteresseerd in een carrière in de IT-sector en wil je werken met geavanceerde bedrijfssoftware? Dan zou een baan als SAP ...
In ons steeds evoluerende digitale leven is en blijft webdevelopment belangrijk bij het vormgeven van het online landschap.
Software engineering is een beroep dat zich richt op het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van softwaretoepassingen.
Een databeheerder staat in voor het verzamelen, structureren, beveiligen en analyseren van data. Hieronder belichten we wat dat ...