Afwasser
Een afwasser garandeert een vlotte werking in elke professionele keuken. Hoewel er geen specifieke opleiding vereist is, zijn ...
Bakkers zijn de creatieve vakmensen achter ons dagelijks brood en gebak die onze ontbijttafels en koffiepauzes sieren. Ze zorgen voor een gevarieerd aanbod van heerlijke en ambachtelijke producten, van traditionele broden tot trendy patisserie.
Dagelijks bereidt hij/zij het deeg, vormt het in diverse broodsoorten en bedenkt creatieve recepten voor zoete lekkernijen. Naast het bakken houdt de bakker zich ook bezig met het beheren van ingrediënten, het onderhouden van bakkerijapparatuur en het voldoen aan strikte hygiënenormen.
Zijn/haar job is veelzijdige en omvat kerntaken als...
Een job op jouw lijf geschreven? Bekijk de openstaande vacatures voor (m/v) bakker en... go for happy!
Om bakker te worden, kan men kiezen uit verschillende opleidingspaden. In België zijn er specifieke bakkersscholen en opleidingen die focussen op de kunst van het bakken. Enkele gerenommeerde instellingen zijn de Bakkersschool Ter Groene Poorte in Brugge en de COOVI-school in Anderlecht.
Deze opleidingen bieden zowel theoretische kennis als praktijkervaring, essentieel voor een succesvolle carrière in de bakkerijsector.
Na het voltooien van een bakkersopleiding kan men direct aan de slag als bakker. Er zijn geen specifieke voorafgaande werkervaringen vereist, maar stages tijdens de opleiding of een leercontract kunnen je kansen op tewerkstelling zeker vergroten.
Ook zonder relevante opleiding kan je – via praktijkervaring – bakker worden. Sommigen beginnen als bakkershulp of assistent-bakker om ervaring op te doen alvorens de volledige verantwoordelijkheid van een bakker op zich te nemen.
Volgens recente gegevens verdient een beginnende bakker in België gemiddeld tussen 1.800 euro en 2.200 euro bruto per maand. Ervaring en specialisaties zullen het salaris sowieso verhogen.
Gemiddeld kan je ervan uitgaan dat een...
Het aanbod van extralegale voordelen voor bakkers varieert naar verluidt sterk, afhankelijk van de werkgever, de specifieke arbeidsovereenkomst en de cao (collectieve arbeidsovereenkomst) die van toepassing is.
De meest voorkomende extra’s waar een bakker in België van kan genieten, zijn: maaltijdcheques, vakantiegeld, een hospitalisatieverzekering en een aanvullend pensioenplan.
Sommige bakkerijen bieden ook flexibele werkuren aan hun personeel. Vaak krijgen bakkers tenslotte een vergoeding voor de aanschaf en het onderhoud van hun werkkleding, zoals bakkersuniformen en veiligheidsschoenen, of worden deze door de werkgever voorzien.
Verdien jij zoals het hoort? Vergelijk jouw loon en extralegale voordelen met anderen!
Een afwasser garandeert een vlotte werking in elke professionele keuken. Hoewel er geen specifieke opleiding vereist is, zijn ...
Een (m/v) kapper helpt mensen om er op hun best uit te zien door hun haar te knippen, kleuren en/of stylen. Het beroep combineert ...
Een systeembeheerder waarborgt de stabiliteit en veiligheid van de IT-infrastructuur binnen een organisatie. Hun ...
Een baggerwerker speelt een cruciale rol in het onderhoud en de ontwikkeling van waterwegen, havens en kustlijnen.
We verkennen de intrigerende wereld van het slagersvak, van de taken die deze professionals dagelijks uitvoeren tot de opleidingen ...
Een meubelmaker is een vakman of -vrouw die zich bezighoudt met het ontwerpen, vervaardigen, repareren en restaureren van meubels.
Technisch bedienden vormen de spil in diverse sectoren, waar ze een breed scala aan taken uitvoeren. We werpen hieronder een blik ...
Als medisch specialist richt een (m/v) radioloog zich op het diagnosticeren en behandelen van ziekten en aandoeningen met behulp ...