Radioloog
Als medisch specialist richt een (m/v) radioloog zich op het diagnosticeren en behandelen van ziekten en aandoeningen met behulp ...
Een baggerwerker is verantwoordelijk voor het bedienen van baggertuigen en -apparatuur (zoals graafmachines, sleepnetten en zuigers) om waterwegen uit te diepen, te onderhouden of uit te breiden. Dit omvat het verwijderen van slib, zand en andere sedimenten uit rivieren, kanalen, havens en zeeën.
Daarnaast voeren baggerwerkers
Hun werk vindt zowel op het water als aan land plaats en vereist nauwe samenwerking met collega's, zoals baggerschippers en machinisten.
Wij jij graag zelf aan de slag als baggerwerker? Go for happy, deze werkgevers zijn op zoek... naar jou!
Hoewel er geen specifieke diplomavereisten zijn om als baggerwerker aan de slag te gaan, is een achtergrond in de bouw of maritieme sector een voordeel.
In België kunnen relevante opleidingen gevolgd worden binnen het beroepssecundair onderwijs (BSO), zoals 'Bouwplaatsmachinist' of 'Waterbouw'. Daarnaast bieden sommige centra voor volwassenenonderwijs cursussen aan die gericht zijn op baggertechnieken en -apparatuur.
Werkgevers voorzien tenslotte vaak in interne opleidingen om nieuwe medewerkers vertrouwd te maken met specifieke machines en procedures.
Er is geen vastomlijnd pad om baggerwerker te worden. Vaak begint men in een aanverwante sector, zoals de bouw, scheepvaart of waterbouw.
Door ervaring op te doen met zware machines en in de waterbouw, kan men doorgroeien naar de functie van baggerwerker.
Het is belangrijk om over de juiste certificaten en vaardigheden te beschikken, zoals een machinistendiploma en kennis van veiligheidsvoorschriften. Continu bijscholen en op de hoogte blijven van technologische ontwikkelingen in de sector is dus belangrijk.
Het maandloon van een baggerwerker in België varieert op basis van ervaring, specialisatie en werkgever. Het bedraagt gemiddeld tussen 2.300 euro en 3.500 euro bruto per maand.
Specialisaties zoals offshore baggeren en hydraulisch baggeren kunnen een hoger salaris opleveren, gezien de extra technische expertise en risicofactoren. Zo kan een baggerwerker met een offshore specialisatie gemiddeld tot 4.000 euro bruto per maand verdienen.
Naast hun maandloon ontvangen baggerwerkers vaak ook nog extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een hospitalisatieverzekering en een groepsverzekering als meest voorkomende.
Zij kunnen eventueel ook aanvullende premies ontvangen voor nachtwerk (+25%), overuren, moelijke werkomstandigheden en/of overnachtingen buiten de woonplaats.
Heb jij een stevig salarispakket? Vergelijk met anderen, via het Jobat Salariskompas
Als medisch specialist richt een (m/v) radioloog zich op het diagnosticeren en behandelen van ziekten en aandoeningen met behulp ...
Technisch bedienden vormen de spil in diverse sectoren, waar ze een breed scala aan taken uitvoeren. We werpen hieronder een blik ...
Secretaresses en secretarissen spelen een belangrijke rol in het ondersteunen van organisaties en leidinggevenden.
Een afwasser garandeert een vlotte werking in elke professionele keuken. Hoewel er geen specifieke opleiding vereist is, zijn ...
Een productontwikkelaar (of product developer) ontwerpt en ontwikkelt allerhande nieuwe producten. Deze functie vereist ...
Een systeembeheerder waarborgt de stabiliteit en veiligheid van de IT-infrastructuur binnen een organisatie. Hun ...
Een (m/v) kapper helpt mensen om er op hun best uit te zien door hun haar te knippen, kleuren en/of stylen. Het beroep combineert ...
Ben je gefascineerd door de geheimen die de aarde verbergt? Wil je bijdragen aan een schonere en veiligere leefomgeving? Dan is ...