De beste werkplek herken je aan deze 4 zaken
Waarin blinken de beste werkplekken uit? Deze vier elementen maken het verschil tussen een gewone, goede werkplek of de beste werkplek.
Dat blijkt uit een recent onderzoek van Regus, ’s werelds grootste flexplekaanbieder, waarvoor meer dan 23.000 kantoorwerkers uit 100 landen - waarvan bijna 200 in België – werden ondervraagd door het onafhankelijke bureau MindMetre.
Regus liet onderzoeken in welke kantooromgeving Belgische werknemers het liefst werken: een gedeeld kantoor/open werkplek, een privékantoor of – de tussenoplossing – een deels besloten werkplek. Er valt voor elk van deze mogelijkheden wel iets te zeggen. Zo zijn we het productiefst op een deels besloten werkplek (79% - 74% wereldwijd) en hebben we de meeste privacy in een privé-kantoor (63% - 63% wereldwijd). Een open werkplek is dan weer aan te bevelen omwille van de communicatie en interactie tussen werknemers en afdelingen (65% - 70% wereldwijd).
Verder blijkt uit het onderzoek dat deels besloten werkplekken een pak rustiger zijn dan open werkplekken. Zo geeft ‘slechts’ 31% van de ondervraagden (29% wereldwijd) aan dat ze deze ruimtes (te) lawaaierig vinden. Bij de open werkplekken is dit maar liefst 87% (78% wereldwijd).
“Steeds vaker kunnen werknemers binnen ondernemingen kiezen tussen verschillende types kantoorruimte. Sommige activiteiten voer je nu eenmaal beter uit op een ander soort werkplek. Wat opvalt is dat onze voorkeur uitgaat naar de deels besloten werkplek waar je de ‘sociale’ voordelen hebt van een open werkplek, met minder afleiding door achtergrondgeluiden”, besluit William Willems, Algemeen Directeur van Regus België.
(es)
23 januari 2017Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Waarin blinken de beste werkplekken uit? Deze vier elementen maken het verschil tussen een gewone, goede werkplek of de beste werkplek.
Onpraktische, saaie eilanden en muffe kantoren zijn niet meer van deze tijd. Deze designs bewijzen dat privacy én een aangename werksfeer samengaan.
Het landschapskantoor brengt nadelen met zich mee: constante prikkels en storende, luidruchtige telefoongesprekken. Toch verdwijnt het niet.
Veel bedrijfsleiders staren zich blind op de lagere huurprijzen van de kleinere ruimtes, maar negeren daarbij de nadelen.
Het kantoor van de toekomst draait steeds meer om twee werkwoorden: bewegen en ontmoeten.
Wist je dat de gezondheid van werknemers de grootste impact op hun prestaties heeft? Dat blijkt uit onderzoek door de Finse professor Juhani Ilmarinen.
Veel bedrijven stappen over naar zogenaamde landschaps- of open kantoren. Zo’n onpersoonlijke werkplek is echter funest voor de tevredenheid en efficiëntie.
AI is de techniek van de toekomst en zal heel wat veranderingen teweegbrengen in onze samenleving. Welk effect heeft dat op je job en werkomgeving?
Met 24% deeltijds werkenden komt deeltijds werk in België vaker voor dan in de meeste andere EU-landen...