33 procent meer vrouwen in topfuncties bij Coca Cola op 4 jaar tijd
De voorbije vier jaar steeg het aantal vrouwen in topfuncties bij Coca-Cola van 6 naar 39 procent. En daar stopt de vervrouwelijking niet.
Gemiddeld 84 procent van de werknemers wereldwijd vindt dat het topmanagement van bedrijven evenveel mannen als vrouwen moet tellen. Argentijnse werknemers zijn dat idee het meest genegen (92%), wij Belgen het minst (69%). Dat blijkt uit de Randstad Workmonitor 2013.
Momenteel zijn directies overwegend mannelijk. Twee derde van de bevraagde werknemers wereldwijd zegt dat hun topmanagement meer mannen dan vrouwen telt. De meeste mannen in topfuncties vinden we in China (90%), India (80%) en Japan (78%). De Scandinavische landen tonen een beter evenwicht. In Noorwegen nemen mannen 54 procent van de directiefuncties in, in Zweden is dat 53 procent.
Volgens de Randstad-monitor, die het verschil tussen mannen en vrouwen in hun weg naar de top beschrijft, maken vrouwen sowieso minder kans op een functie met verantwoordelijkheid dan mannen. Twee derde van de respondenten vindt het moeilijker voor een vrouw om promotie te maken naar een directiefunctie dan voor een man. Toch zijn er ook werkgevers die vrouwen aanmoedigen om dergelijke functies op te nemen. Vooral in Australië, Canada en de Verenigde Staten wordt daar aandacht aan besteed.
In België meent 40 procent van de bevraagde werknemers dat vrouwen beter een bedrijf kunnen leiden dan mannen. Enigszins verrassend kiezen toch meer Belgen voor een mannelijke (41%) dan voor een vrouwelijke (30%) manager.
China en India zijn het meest man-gericht. Daar meent meer dan twee derde van de respondenten dat vooral mannen in directiefuncties thuishoren. In Spanje verkiest 57 procent dan weer het leiderschap van een vrouw.
Gemiddeld 57 procent van de werknemers gelooft in quota om vrouwen makkelijker toegang te verschaffen tot topfuncties.
(wv)
15 april 2013De voorbije vier jaar steeg het aantal vrouwen in topfuncties bij Coca-Cola van 6 naar 39 procent. En daar stopt de vervrouwelijking niet.
Bedrijven met minstens één vrouw in de raad van bestuur presteren de laatste jaren beter dan ondernemingen waar uitsluitend mannen aan de top staan.
De Zweedse multinational Atlas Copco coacht met het Female Mentorship Program vrouwelijke high potentials op weg naar de top.Een gesprek over het programma.
Gekeken naar de huidige groei van vrouwen in leidinggevende posities wordt er voorspeld dat pas vanaf het jaar 2085 mannen en vrouwen op dat vlak gelijk zullen zijn.
Vrouwen met haar op hun tanden verdienen gemiddeld 4 procent meer dan vrouwen die 'gewoon' hun werk doen.
Wanneer het aantal mannelijke studenten kleiner wordt, stellen vrouwen hun kinderwens uit en streven ze meer naar carrières met een hoog loon. Zo blijkt...
Recent doken de discussies rond de quota voor vrouwen in de raden van bestuur weer op. En ja, die blijken volledig terecht, aldus het Vrouwen- en Mannenrapport van Fé.
Uit onderzoek van het Nederlandse ondernemersplatform Sprout blijkt dat vrouwelijke ondernemers meer risico's durven nemen dan hun mannelijke collega's.
De loonkloof is nog steeds de wereld niet uit. Vrouwen met eenzelfde beroep als mannen verdienen vaak toch nog altijd minder. Vijf (mogelijke) redenen ...