Wat zijn de voordelen van een bedrijfswagen?
De voordelen van een bedrijfswagen zijn onweerstaanbaar. Dit is waarom bedrijfswagens zo populair zijn.
Wereldwijd zijn enkel Chinezen (42 minuten) en Indiërs (39 minuten) langer onderweg. Het wereldwijde gemiddelde is 30 minuten. In Europa vervolledigen Duitsland en Frankrijk de Europese top drie.
Bijna één op vijf werknemers overwoog de afgelopen twee jaar om zijn of haar job op te zeggen omdat de pendeltijd te lang is. In België was dat 15 procent. Hoe langer de pendeltijd, hoe hoger het percentage afhakers. Van wie elke dag langer dan een uur onder weg is, overweegt 39 procent van job te veranderen, in België is dat 44 procent.
Uit cijfers van 2009 van het Steunpunt Werk en Economie van de KULeuven blijkt dat ongeveer 40 procent van de inwoners van de centrumsteden hun stad verlaat om te gaan werken. Er wordt vooral gependeld naar Brussel, de regio Zuid-Antwerpen en de steden Gent, Charleroi en Luik.
De peiling gebeurde bij meer dan 11.000 werknemers in dertien landen, in opdracht van Regus, een aanbieder van flexibele oplossingen voor werkplekken.
Bron: Standaard.biz – (llo)
12 augustus 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
De voordelen van een bedrijfswagen zijn onweerstaanbaar. Dit is waarom bedrijfswagens zo populair zijn.
Mijn werkgever verhuist naar een nieuwe locatie, 50 kilometer verder. Welke eisen kan ik als werknemer stellen?
"Wat doe ik met mijn bedrijfswagen bij ziekte of tijdskrediet? Dien ik deze terug in te leveren of niet?"
Een goede balans tussen werk en privé: het is een streefdoel voor veel bedrijven en werkgevers, maar niet altijd even makkelijk in de praktijk. Bij AFAS trachten ze het daarom op een andere manier aan te pakken.
Mediahuis rolde de afgelopen vier jaar al veel acties uit binnen de pijler ‘slimmer en groener onderweg’. Daarnaast startte de uitgever van De Standaard, Nieuwsblad, Gazet Van Antwerpen en het Belang van Limburg een project rond werkdruk. Zo is Mediahuis voor het derde jaar op rij baanbrekend.
De tijd dat advocaten en politici strak in het pak naar kantoor gingen, lijkt verleden tijd. De pandemie heeft niet alleen onze kleerkast maar ook onze kijk op de dresscode gewijzigd.
De wens naar een hybride werkritme is soms zó groot dat het een breekpunt is voor werknemers als ze het niet krijgen. Gevolg? Quiet quitting. Maar wat is dat nu precies?
Ieva werkt als financiële antenne bij KU Leuven: de balans tussen structuur en uitdaging in een fantastische stad.
Heb je het soms ook gehad met headhunters die jou benaderen met een interessante jobaanbieding, zélfs als je al een job hebt? Zeg toch maar niet meteen “nee”…