Dat blijkt uit een onderzoek van Eurofound. Volgens de collectieve arbeidsovereenkomsten werkt een Belgische werknemer gemiddeld 37,6 uur per week. In de Europese Unie zijn er acht lidstaten die kortere werkweken hebben, waaronder Duitsland, Nederland en Frankrijk. Maar rekening houdend met de gepresteerde overuren komt het Europees gemiddelde op 40,4 uur, waar de Belgische werknemer gevoelig onder blijft. Met een werkweek van 38,4 uur werken alleen de Fransen nog minder dan hun Belgische collega's. In de nieuwe lidstaten worden de langste werkweken gepresteerd. Lijstaanvoerder is Roemenië met 41,8 uur.
3 augustus 2009Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Twee tot drie dagen telewerk is de meest voorkomende regel bij telewerkers.
Af en toe een beetje duimendraaien blijkt dan toch niet zo slecht. Daarom: zes tips om het maximum uit dat nietsdoen te halen!
We zetten enkele tips voor (nieuwe) boeken op een rijtje. Die hebben naar goede gewoonte met werk te maken, al wil die link weleens vervagen...
Voor VDAB betekent duurzaamheid in eerste instantie een duurzame arbeidsmarkt. Maar niet enkel in dat domein.
Vandaag de dag zit iedereen op social media. Alleen jouw bedrijf blijft achter. Hoog tijd om daar iets aan te doen, denk je. Maar hoe vertel je dat aan je baas?
Diversiteit op het werk is een meerwaarde. Maar het kan ook uitdagend zijn om om te gaan met cultuurverschillen onder collega’s. Lees je in met deze tips!
Ook zonder hoger diploma kan je een goedbetaalde job scoren... Een overzicht!
Kevin en Matthias zijn IT’ers bij de Nationale Bank: “We zijn geen bank zoals de andere, we streven het algemene, maatschappelijke belang na”