Het loon van een piercer en tatoeëerder: 1.500 euro netto
We vroegen piercer en tatoeëerder Lorenz Torremans (24) uit Leuven hoeveel hij netto per maand verdient ...
Als je gaat solliciteren, hoef je niet eerst je tattoos en piercings te bedekken. Dat blijkt uit een rondvraag van het Nederlandse webplatform Sollicitatiedokter.nl bij 281 werkzoekenden. Bijna 90 procent van hen vindt tattoos en piercings geen probleem. Een minderheid vindt dat werkzoekers hun tattoos en piercings wél moeten verbergen bij een sollicitatiegesprek.
Afgetekende cijfers, zou je denken. Al zijn recruiters toch iets voorzichtiger. “Persoonlijk zou ik nooit iemand afwijzen omdat hij of zij een piercing of tatoeage heeft, zolang die binnen de perken blijft”, stelt freelance recruiter Jesse Geul. “Maar ik zou werkzoekers toch aanraden nog eens goed na te denken voor ze op sollicitatiegesprek gaan zonder hun tattoos en piercings te verbergen. Het gaat je namelijk niets opleveren, tenzij je solliciteert in de creatieve sector misschien.”
Bovendien, zo gaat hij verder, bestaat de kans altijd dat iemand wel aanstoot neemt aan je tattoos en piercings. “Speel dus op zeker en bedek je tatoeages en je piercings voor je naar je sollicitatiegesprek afreist”, klinkt het.
Lees ook: Mag je werkgever tatoeages en piercings verbieden?
(William Visterin) - Bron: MARK Magazine
We vroegen piercer en tatoeëerder Lorenz Torremans (24) uit Leuven hoeveel hij netto per maand verdient ...
We vroegen Ninke Paeleman (29) uit Leuven naar haar job en hoeveel zij daarmee maandelijks verdient...
Veel bedrijven werken al met een speciale ID-kaart of andere ID-technologie die een sleutelbos overbodig maken. Dit Zweedse bedrijf gaat een stapje verder.
Een tatoeage nemen gebeurt vaak uit esthetische of nostalgische overwegingen. Maar bestaan er ook financiële redenen om een tatoeage te nemen?
Is het verboden om op je werk met een mouwloze blouse rond te lopen, als op je arm de draak van Game of Thrones getatoeëerd staat?
Wat kan je nu ondernemen als je geen antwoord krijgt op een sollicitatiebrief? En wat als je discriminatie vermoedt?
Wil je kans maken op die promotie, dan kom je best zo verzorgd mogelijk voor de dag. Want ja, uiterlijk is belangrijk in het bedrijfsleven.
Niet enkel de mediasector komt in aanraking met ongewenst gedrag, ook in andere sectoren gebeurt het meer dan verwacht.
Volgens werknemers moeten bedrijven kandidaten met meer verschillende etnische achtergronden aantrekken.