Toyota vervangt robots door ... mensen
Bij Toyota blijkt een omgekeerde evolutie gaande op robotvlak. Daar worden immers robots op hun beurt weer vervangen door menselijke arbeidskrachten.
Door een testproject van de Europese Unie zijn er momenteel zes Europese bejaarden die een zogenaamde GiraffPlus robot hebben rondrijden in hun huishouden. Deze robot zorgt ervoor dat ouderen nog zelfstandig kunnen blijven wonen zolang hun fysieke en mentale gezondheid dit toelaat. Ze zijn immers speciaal ontworpen om bejaarden in moeilijkheden te helpen.
De woning en het lichaam van de bejaarde wordt uitgerust met allerlei meetsensoren. Dankzij deze sensoren kan men exact weten waar de oudere zich in zijn huis bevindt en wat deze aan het doen is. Naast de temperatuur en de luchtvochtigheid in huis meten de sensoren ook de gezondheid van de bewoner. Deze informatie wordt doorgestuurd naar een centrale databank. De robot zelf werkt niet autonoom, maar wordt op afstand bediend door professionele zorgverleners of familie.
Zo kunnen zorgverleners via de robot virtuele bezoekjes brengen aan hun patiënten, kunnen ze de gezondheidstoestand van de bejaarde monitoren en live op de hoogte blijven van problemen. Het systeem, dat voorlopig nog in zijn kinderschoenen staat, is niet ontwikkeld om de menselijke zorgverlening te vervangen, maar om deze te complementeren.
Bron: Express.be
6 juni 2014Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Bij Toyota blijkt een omgekeerde evolutie gaande op robotvlak. Daar worden immers robots op hun beurt weer vervangen door menselijke arbeidskrachten.
Er zijn nog steeds heel veel jobs die stevige weerstand bieden tegen de technologische evolutie. We lijsten er enkele voor je op...
Het merendeel van wat je dokter doet, kan een robot beter. Dat beweert Gina Siddiqui, een studente geneeskunde aan de University of Pennsylvania.
To-dolijstjes bezorgen je vaak stress. Het gevolg? Je voelt je onproductief en komt in een negatieve spiraal terecht. De oplossing? De fuck-it-therapie!
Delegeren en vergaderen, zullen velen zeggen. En je baas zal zeggen: “Ik doe alles”. De waarheid ligt – zoals meestal – in het midden.
Er zijn een aantal vuistregels die je slaagkansen kunnen vergroten om in een discussie tot een aanvaardbaar compromis te komen.
We vroegen een 52-jarige crisisbegeleider jongeren hoeveel zij verdient en wat haar job precies inhoudt…
Wij zochten uit in welke sectoren je het best verdient als schoolverlatende bediende.
Mensen die kiezen voor een ngo, doen dat meestal niet voor het geld. Maar idealisme betaalt de rekeningen natuurlijk niet…