Hoe zit je gezond achter je pc?
Werk je vaak met de computer? Let dan goed op je gezondheid, want voor je het weet heb je rug- of nekklachten. Deze tips helpen je alvast op weg.
De meeste werknemers (78 procent) vinden dat ze in de eerste plaats zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Maar wie ongezond leeft, mag daar best door zijn baas op gewezen worden. Dat vindt driekwart van de Nederlandse werknemers én werkgevers.
Vier op de tien vinden dat de baas dit zelfs verplicht is. Acht procent ziet een gebrek aan vitaliteit zelfs als een gegronde reden om iemand aan de deur te zetten. Dit blijkt uit een onderzoek van Intomart GfK.
Maar moeten werkgevers ook hun steentje bijdragen om ervoor te zorgen dat hun werknemers niet futloos aan hun bureau zitten? Meer dan de helft vindt van wel. Vooral de werknemers (66 procent) achten werkgevers hier verantwoordelijk voor, terwijl slechts 54 procent van de werkgevers dit een plicht voor zichzelf vinden.
Ook de meeste werkgevers zien het belang van een gezonde werknemers wel in, maar in de praktijk geeft maar een derde aan dat hun bedrijf actief is in het stimuleren van vitaliteit, bijvoorbeeld door goede werkplekken te voorzien of flexibele werktijden aan te bieden. Slechts 14 procent trekt er daadwerkelijk budget voor uit.
(ks)
6 mei 2010Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Werk je vaak met de computer? Let dan goed op je gezondheid, want voor je het weet heb je rug- of nekklachten. Deze tips helpen je alvast op weg.
Mijn baas vindt dat ik ongezond leef en te vaak afwezig ben. Kan hij me dwingen 'gezonder' te leven?
Wat als je dit jaar al als jobstudent gewerkt hebt? Mag je dan nog steeds een studentenovereenkomst tekenen? En hoeveel verdien je als jobstudent?
Welgeteld 234 knelpuntberoepen zijn er. Maar wat betekent dat voor jou én voor je (toekomstige) baas? “Werkgevers verlagen hun eisen.”
Tom Corley interviewde 5 jaar lang honderden miljonairs en leerde via hen wat de waarschuwingssignalen zijn om van job te veranderen...
Oudere werknemers hebben op de werkvloer behoefte aan inclusie en ondersteuning om hun waardevolle levenswijsheid en ervaring te benutten. Hoe doe je dat?
Ook op het werk zijn de prestaties pas goed als het team functioneert. En zo’n goed team heeft een positieve impact op klanten én patiënten. Maar hoe herken je een sterk team?
Jesse werkt bij Equans: “Mijn schitterende collega’s en de vele afwisseling geven me een pak energie.”
Kriebelt het bij jou om een andere job te zoeken? Stel jezelf een paar belangrijke vragen vooraleer je zomaar in het wilde weg begint te solliciteren...