8 valkuilen die van jou een loser maken
Geen succes hebben, heeft niets te maken met een gebrek aan talent. Je bent gewoon terecht gekomen in een van de 8 valkuilen met garantie om te falen.
Wanneer we te maken krijgen met een probleem, concluderen we in 99 procent van de gevallen dat harder nadenken over het probleem de oplossing zal bieden. Kramer vindt dit echter een foute manier om moeilijkheden te benaderen. Volgens de Amerikaanse prestatiecoach en auteur van 'Stillpower: Excellence with Ease in Sports and Life' zouden we bij problemen tot de conclusie moeten komen dat we gewoon op een verkeerde manier aan het denken zijn.
Om een probleem te kunnen oplossen, moeten we bijgevolg begrijpen dat problemen altijd in ons denken bestaan, niet in de buitenwereld. Met andere woorden: het is niet omdat je op een bepaald moment geen oplossing vindt, dat er geen oplossing bestaat. Wie denkt achteraf niet bij een op het eerst gezicht problematische situatie dat men zich er veel te veel zorgen over heeft gemaakt?
Besef dat de oorzaken van een probleem niet extern zijn, maar in je eigen gedachten liggen, aldus Kramer. Alles is perceptie, en eens je dit beseft, wordt je natuurlijke vermogen om duidelijkheid en antwoorden te vinden zonder enige moeite geactiveerd.
(nm) – Bron: Express.be & Businessinsider.com
8 februari 2013Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Geen succes hebben, heeft niets te maken met een gebrek aan talent. Je bent gewoon terecht gekomen in een van de 8 valkuilen met garantie om te falen.
Wie op vakantie vertrekt om het werk te vergeten en zo tot rust te komen, is eraan voor de moeite. Naar verluidt kost het juist extra energie om de gedachte aan het werk uit te bannen. Voor sommige mensen is zelfs een vakantie van twee weken te kort om helemaal tot rust te komen.
De grote fout die de meeste mensen maken, is onvoldoende in zichzelf te geloven, om de dingen te realiseren die ze écht willen. Daarom: 7 tips!
Sommige zaken durven ons geluk op professioneel én persoonlijk vlak in de weg te staan. De volgende 10 dingen laat je in de toekomst dus beter achterwege.
We denken graag dat we beslissingen over onze loopbaan op een beredeneerde wijze nemen. Het tegendeel is echter waar, argumenteert professor Ans De Vos.
De hele dag door zijn we digitaal verbonden met alles en nog wat. Van telefoon, tot laptop, tot smart-apparaten. Dat kan technostress opleveren.
In heel wat bedrijven hebben coaches tegenwoordig vaste voet aan de grond. Dat daarvoor niet altijd externe partijen nodig zijn, bewijst VDAB.
Wie door vacatures scrollt, komt vaak dezelfde termen tegen. Op het eerste gezicht lijken ze perfect bij jouw profiel te passen… maar is dat ook zo?
Ook in de retailsector woedt de ‘war for talent’. Maar merken en retailers die het slim aanpakken, zullen medewerkers aan zich kunnen binden.