De 6 coolste bureaus aller tijden
Het merendeel van de bureaus – zowel op kantoor als thuis – ziet er hetzelfde uit: een houten tafelblad met daarop wat papieren, een computer met klavier en misschien zelfs een bureaulampje. Kortom: saai!
Zijn er recente veranderingen in de arbeidswetgeving? Wat zijn de nieuwste tips & tricks om je carrière een boost te geven, een nieuwe job te scoren of de sfeer op je werk te verbeteren? Hoe zorg je zelf voor het perfecte evenwicht tussen werk en je privé? En hoeveel verdient iemand in een welbepaalde functie?
Op onze actualiteitspagina proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de laatste nieuwtjes in de arbeidswereld en je optimaal te informeren.
Het merendeel van de bureaus – zowel op kantoor als thuis – ziet er hetzelfde uit: een houten tafelblad met daarop wat papieren, een computer met klavier en misschien zelfs een bureaulampje. Kortom: saai!
We hebben wekelijks gemiddeld 8,5 uur minder vrije tijd dan 5 jaar geleden. Nochtans houden mannen meer tijd over dan vrouwen, ook al werken ze langer.
Een bedrijf heeft me niet aangeworven maar wel ideeën uitgewerkt die ik tijdens mijn sollicitatie heb aangereikt. Kan dit zonder mijn toestemming?
Lawaai op het werk is vooral schadelijk voor jongere werknemers. Ze worden er dikker van en gaan er meer van roken.
Een slanke lijn loont, en dat blijkt niet alleen te gelden in de modewereld. Magere vrouwen zouden systematisch meer verdienen dan vrouwelijke werknemers met een maatje meer.
Zeven op tien gezinnen verkeert ’s ochtends in tijdnood. Bij gezinnen met jonge kinderen geldt dat zelfs in driekwart van de gevallen.
Uit Nederlands onderzoek blijkt dat werknemers er best opvallende eetgewoonten op na houden. Mannen schamen zich voor hun bekertje chocolademelk, vrouwen doen alsof ze schoenen kopen.
Studenten mogen dan een slechte reputatie hebben wat alcoholgebruik betreft, hun drinkgedrag getuigt van meer verantwoordelijkheidszin dan dat van jonge werknemers.
Iedereen is wel eens gefrustreerd door het werk dat hij doet. Maar bestaan er eigenlijk jobs die zo frustrerend zijn dat ze uiteindelijk tot zelfmoord leiden? Ja, zo blijkt.
Bazinnen kampen met een imagoprobleem. De wetenschappelijke wereld is unaniem: werknemers hebben liever een mannelijke chef. Maar wij zochten - en vonden - toch nog enkele pluspunten aan een vrouwelijke baas.
Al meer dan twintig jaar laveert Kommil Foo tussen triest en hilarisch. Tijd voor een ‘best of’, moeten Raf en Mich Walschaerts hebben gedacht. Samen met het tango-ensemble Orquesta Tanguedia blazen ze toppers uit het verleden nieuw leven in.
Wie 7 uur en 15 minuten per dag werkt, 20 minuten onderweg is van de eigen woonst naar het werk en ’s avonds thuiskomt om 17u42, is het gelukkigst.
In het boek ‘Werken in Vlaanderen: vermoeiend of plezierig?’ sommen Hans De Witte, Carissa Vets en Guy Notelaers acht essentiële arbeidsvitamines op die nodig zijn om het welzijn op het werk te verhogen.
Is werken nu vermoeiend of plezierig? Die vraag onderzochten Hans De Witte, Carissa Vets en Guy Notelaers tien jaar lang bij 35.000 werkende Vlamingen. De conclusie: we vinden onze job leuker dan we durven toegeven.
De gemiddelde roker neemt iedere dag vier rookpauzes van vijftien minuten. Op jaarbasis zou een roker dus ongeveer 240 uren minder werken dan zijn niet-rokende collega’s.
Het is dus toch geen cliché. 15 procent van de vrouwen heeft een affaire gehad met de baas. Bij meer dan een derde kwam het ook tot een hoogtepunt: zij kregen promotie.
Crisis of niet, werknemers met talent blijven gewild. Het komt er dus op aan om je eigen talenten aan te scherpen en ten volle uit te spelen. Hoe?
Het is crisis. Maar dat betekent niet dat bedrijven gestopt zijn met rekruteren. Zeker talentvolle werknemers zijn altijd gewild. Zaak is elkaar te (blijven) vinden, en dat is niet altijd zo eenvoudig.
De helft van de kantoorbedienden is ontevreden over zijn loon. Zeven op de tien verwachten volgend jaar opslag, als tegenprestatie voor hun loyauteit en harde werk.
Bijna twintig procent van de 'status updates' op Facebook die met het werk of de werkgever te maken hebben, zijn negatief.
Go for happy Magazine, hét magazine voor wie streeft naar geluk en groei op de werkvloer.
Lees nu