Niet aangeworven dankzij 'buikgevoel' van de HR-manager. Kan dat zomaar?
Ik ben niet aangeworven als gevolg van het 'buikgevoel' van de HR-manager, ondanks een foutloos assessment. Kan dat zomaar?
Zijn er recente veranderingen in de arbeidswetgeving? Wat zijn de nieuwste tips & tricks om je carrière een boost te geven, een nieuwe job te scoren of de sfeer op je werk te verbeteren? Hoe zorg je zelf voor het perfecte evenwicht tussen werk en je privé? En hoeveel verdient iemand in een welbepaalde functie?
Op onze actualiteitspagina proberen wij zo goed mogelijk in te spelen op de laatste nieuwtjes in de arbeidswereld en je optimaal te informeren.
Ik ben niet aangeworven als gevolg van het 'buikgevoel' van de HR-manager, ondanks een foutloos assessment. Kan dat zomaar?
58 jaar en half. Dat is de leeftijd waarop de Belg aan zijn pensioen wil beginnen. Nog ver weg van de wettelijke 65 jaar, maar toch een (lichte) stijging tegenover vorige jaren, toen we nog droomden van te stoppen op 57.
Woont er een miljonair om je hoek, dan hoef je niet verder te lezen. Dan ken je de gewoontes van je rijke buurman.
Niet iedereen kijkt uit naar de zomervakantie. Veel collega’s zijn op reis en dus moeten de overblijvers een tandje bijsteken. Maar dat vinden ze minder erg dan vorig jaar.
Het WK voetbal is een geschenk voor de lokale middenstand, prullariaproducenten en tv-fabrikanten. Maar het bedrijfsleven lacht groen. Alhoewel: samen tijdens de werkuren naar het WK kijken bevordert de samenhorigheid en de productiviteit, volgens sommige Oranjefans.
Slechts een derde van alle ondernemers is vrouw. Omdat vrouwen met zin voor initiatief duidelijk nood hebben aan rolmodellen, besloot Mieke Vandromme van vzw markant om tien markante vrouwelijke bedrijfsleiders te portretteren in een boek.
Hoewel de meeste werknemers vasthouden aan hun huidige job, neemt het aantal actieve sollicitanten opnieuw met mondjesmaat toe. Op het grote verloop, en de volgende war for talent, is het nog twee jaar wachten.
Terwijl vooral de Belg onder de taalgrens vertrouwt op het huidige pensioensysteem, maakt de Vlaming zich op voor hervormingen. Vlaanderen legt ook heel wat meer opzij voor later dan Wallonië.
Vooral diegenen voor wie het pensioen een verre toekomst is, scharen zich achter het idee van langer werken. Van de 18- tot 29-jarigen is driekwart overtuigd dat de pensioenleeftijd de komende jaren zal stijgen.
'Walk' heet de comebacksingle van Zornik. Toepasselijk, want na 15 maanden stilstand is de rockgroep rond zanger en songschrijver Koen Buyse eindelijk weer in beweging gekomen. Even checken bij hem hoe hij uit zijn sabbatjaar is gekomen.
Vrijdag 18 juni is het 'Dag van de Schoonmaak'. De gelegenheid om je poetsvrouw eens in de bloemetjes te zetten. Want zij mag, net als de secretaresse, wel eens in de kijker worden gezet, vindt ook Wouter Van der Vurst van Familiehulp. 'Het beroep van huishoudhulp verdient meer respect.'
Twee gemeenten hebben een wel heel origineel plan bedacht om de uitkeringen te drukken. Ze geven vrouwen een makeover cadeau in de hoop dat ze zo een man of een baan vinden om hen te onderhouden.
Amper een op twee Belgen ziet in zijn baas een voorbeeld. Vooral bij de ambtenaren scoren leidinggevenden slecht.
Je bent waar je werkt. Misschien een idee voor een nieuw tv-programma met Sonja Kimpen, want bijna de helft van de werknemers wint gewicht bij op kantoor.
Acht op de tien werknemers vinden het belangrijk om voor een 'groen' bedrijf te werken. Dat blijkt uit een rondvraag bij 4.000 Vlamingen. Maar hoe 'groen' zijn bedrijven echt?
Nadia Ruel zette een grote stap en verhuisde in oktober vorig jaar van Canada naar België. Vandaag runt zij als meester-banketbakker de enige, echte Delacre-boetiek in hartje Brussel.
Meer dan een derde van de werkende Belgen is ervan overtuigd dat zijn werkgever discrimineert.
In grote ondernemingen bouwen werknemers gemiddeld zes jaar meer anciënniteit op dan in een kmo.
Kleine en grote bedrijven. Een wereld van verschil. Ook op de werkvloer, zo blijkt. In kleine bedrijven is het respect voor wat je doet groter, zeggen werknemers. En in grote ondernemingen is het vertrouwen in het management nét iets vaker zoek. "Logisch", vindt arbeidssocioloog Geert Van Hootegem. "Wie nauw samenwerkt, beslist vaker op basis van redelijkheid."
Slechts 15 procent van de Belgen vindt, wit- en groenboek ten spijt, dat de overheid zich voldoende inspant om langer werken aantrekkelijk te maken. De nieuwe federale regering staat nog heel wat werk te wachten in het eindeloopbaandebat. Maar kan ze dat wel?
Go for happy Magazine, hét magazine voor wie streeft naar geluk en groei op de werkvloer.
Lees nu