De ongeschreven regels over ontbijten op het werk
Velen beginnen de werkdag met ontbijt op hun bureau. Sommigen houden het bij een potje yoghurt, anderen hebben een heel buffet mee. En goed idee?
Op de werkvloer krioelt het van de ongeschreven regels. Neem nu iets banaals als op je werk aankomen. Daarom somt The Examiner hierover onmisbare tips op. Al neem je ze best met de nodige korrel zout... Voortaan start je met verve aan je werkdag.
Slechts enkele minuten werkvoorsprong op je collega’s kunnen de indruk wekken dat het gerechtvaardigd is om ’s avonds wat vroeger naar huis te vertrekken.
Neem een fitte start op de trappen. Als je de rest van de dag nog bureauwerk verricht, kan je jezelf alleen maar dankbaar zijn voor die extra fysieke inspanning.
Irritante opstartmuziekjes kunnen alleen goed zijn om een ochtendhumeur te veroorzaken bij je collega’s.
Ga niet vanaf de eerste minuut al je medewerkers af om vragen te stellen. Geeft hen eerst de tijd om hun mailbox rustig te bekijken en hun dag te plannen.
Je voorkomt het gekraak, gemors en geslurp gemakkelijk door tien minuten eerder op te staan.
(ks)
28 augustus 2017Velen beginnen de werkdag met ontbijt op hun bureau. Sommigen houden het bij een potje yoghurt, anderen hebben een heel buffet mee. En goed idee?
Roddelen is het meest geliefde tijdverdrijf op kantoor en niemand ontsnapt eraan. Maar kwaadsprekerij kan heel wat schade berokkenen. Hoe kan je dit voorkomen?
Met de feestdagen lijkt het wel of iedereen thuis zit en jij de enige bent die moet gaan werken. Maar als de kat van huis is, dansen de muizen …
Het leven wordt steeds duurder en ook voor (job)studenten komt een extra inkomen goed van pas. Is zwartwerk de slimme manier? Nee, zo blijkt...
Als medewerker van De Lijn beweeg je écht mee naar een nieuwe invulling van je job. Zij getuigen...
Thuiswerk zit in de lift, en dat in alle sectoren. Ook in de bouwsector kan je thuiswerken, maar uiteraard niet altijd en overal. Geen thuiswerk op de bouwwerf, maar toch...
Een dutje is dé ultieme vorm van zelfzorg. Toch is het niet zo vanzelfsprekend om altijd en overal een rustpauze in te lassen...
Nieuwkomers verdienen soms bijna evenveel als, of zelfs meer dan ervaren werknemers. Hoe kan dat? En wat zijn de oplossingen?