De 11 ergste dingen die je aan je bureau kan eten
Wanneer collega's aan hun bureau eten, durven ongewenste geuren wel eens te overheersen. Welke zaken eet je beter niet in de buurt van je collega’s?
Een diepe veneuze trombose is een bloedklonter in een dieper gelegen grote ader. De klonter ontstaat vooral in de kuit, het dijbeen of het bekken, maar kan uitzonderlijk ook voorkomen in een ader van de arm, schouder of borstkas. Men noemt het ook vaak het ‘economy class-syndroom’, aangezien de eerste meldingen van de aandoening kwamen van mensen die een lange vlucht in economy class hadden doorgebracht.
Volgens het Britse Lifeblood, een liefdadigheidsinstelling ten voordele van tromboseslachtoffers, benadrukken recente cijfers dat iedere dag zo’n tien mensen overlijden aan deze aandoening. Verder onderzoek heeft aangetoond dat bijna 75 procent van de werknemers tussen 21 en 30 jaar, die bovendien 10 uur per dag werken, niet opstaan om een pauze te nemen. En dat verdubbelt hun kans om een diepe veneuze trombose te krijgen.
“We doen het allemaal: lange uren werken en een broodje eten aan ons bureau”, aldus Annya Stephens-Boal van Lifeblood. “Het aantal DVT-slachtoffers onder 40 jaar stijgt steeds sneller.”
Diepe veneuze trombose is dodelijk, aangezien de bloedprop kan loskomen en in de longslagader terecht kan komen, waardoor zich een longembolie kan ontwikkelen. Deze aandoening is in 15 tot 20 procent van de gevallen fataal. In België sterven er jaarlijks zo’n duizenden mensen aan deze ziekte. De beste manier om DVT te voorkomen, aldus experts, is steeds mobiel te blijven, overtollig gewicht te verliezen, te stoppen met roken én een zout- en vetarm dieet te volgen.
(nm) – Bron: Dailymail.co.uk, CM.be & E-gezondheid.be
30 augustus 2017Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Wanneer collega's aan hun bureau eten, durven ongewenste geuren wel eens te overheersen. Welke zaken eet je beter niet in de buurt van je collega’s?
We willen helemaal niet dat je jouw verdiende tussendoortjes vaarwel moet zeggen, maar het kan best wat gezonder, niet? Enkele tips!
’s Middags doorwerken en dan vroeger naar huis gaan omdat je geen middagpauze hebt genomen. Te mooi om waar te zijn of mag dat?
Op het werk moet je vaak heel wat frustraties opkroppen. Maar wees daar toch voorzichtig mee, wil je geen hartaanval oplopen. Dat is nu wetenschappelijk bewezen.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen...
Volgens Nederlandse werkgevers zouden mensen met een ongezonde levensstijl ontslagen moeten kunnen worden.
Kantooreilanden deugen niet. Ze schaden de gezondheid en de productiviteit van de werknemers. Zou de tv-reeks Het Eiland dan toch realistischer zijn dan gedacht?
65% van de jongeren belt bijna niet meer. De reden hiervoor is belangst. Toch blijft het ouderwetse telefoongesprek nog altijd efficiënt en handig…
Gemeente Rumst neemt een nieuw organisatieplan in gebruik om zo meer in te zetten op innovatie, netwerken en welzijn.