Promoot je talenten zelf
Wie zelf zijn talent in de kijker zet, maakt meer kans om de crisis zonder kleerscheuren door te komen.
Het is belangrijk om te weten te komen welk vlees je in de kuip hebt. Probeer uit te vissen bij welke firma de recruiter werkt en hoe lang al.
Ga na hoe het headhuntersbureau aan je naam gekomen is of wie naar jou heeft doorverwezen. Dit geeft kostbare informatie over wat de recruiter wel en niet van je weet, plus kennis van welke troeven je nog verder moet “verkopen”.
Werken ze exclusief op deze functie of zijn er nog andere recruiters in het spel? Beide opties hebben voor- en nadelen. Niet-exclusieve bureaus hebben waarschijnlijk meerdere functies voor jou in de aanbieding. Werk je in een gespecialiseerde sector of heb je specifieke vaardigheden, dan onderhoud je best een goede band met de recruiter die exclusief in jouw sector werkt.
Zo krijg je een goed zicht of ze je ook echt bij die firma zullen kunnen onderbrengen. Let goed op hoe ze op deze vraag reageren, vooral als er meerdere bureaus in de running zijn voor deze functie.
Het is heel belangrijk om te weten te komen welke specifieke vaardigheid of ervaring doorslaggevend was om jou te contacteren. Hierop kan je dan focussen in het selectieproces.
Een cruciale, maar moeilijke vraag. Je kan het als volgt inkleden: ‘Ik begrijp dat je nu nog niet de naam van de werkgever kan bekendmaken, maar kan je me toch de jobomschrijving of –advertentie opsturen zonder de firma te verklappen?’. Het geeft je onmisbare informatie over de functie. Bovendien kan je zo op Google misschien wel het bedrijf vinden of ontdekken welke andere headhuntersbureau in de running zijn.
Handig om weten is ook of ze je cv nog gaan gebruiken voor andere zaken buiten deze selectieprocedure.
Een onrechtstreekse vraag om te weten te komen of ze je werkelijk in contact kunnen brengen met de betrokken werkgever. Als ze niet of vaag antwoorden, hebben ze vaak geen rechtstreekse lijn met de bedrijfstop.
(mr) - Bron: Higher Bracket Online Media Inc.
11 maart 2020Wie zelf zijn talent in de kijker zet, maakt meer kans om de crisis zonder kleerscheuren door te komen.
Heb je het soms ook gehad met headhunters die jou benaderen met een interessante jobaanbieding, zélfs als je al een job hebt? Zeg toch maar niet meteen “nee”…
Hoe werken headhunters, hoe word je er door opgemerkt en welke profielen zoeken headhunters zoal? Wat zijn hun wervingstactieken en matchmakingskills?
De helft van de werknemers meent dat zijn talent onopgemerkt blijft. “Bedrijven hebben vooral oog voor high potentials. De buik van de onderneming voelt zich verwaarloosd”, meent Paul De Schepper van Acerta.
Kriebelt het bij jou om een andere job te zoeken? Stel jezelf een paar belangrijke vragen vooraleer je zomaar in het wilde weg begint te solliciteren...
Jaarlijks trekken heel wat medewerkers terug naar hun vorige baas, al dan niet door de grote poort. Maar is het ook een goed idee?
Een jobaanbieding? Je zou voor minder een gat in de lucht springen. Maar eens je het nieuws hebt laten bezinken, slaat de twijfel toe.
Ben je afgestudeerd in de vorige eeuw, dan heb je intussen al wat professionele kilometers op de teller staan. De kans bestaat dat je maar wat gaat aanmodderen op het werk en zo op lange termijn je carrière schaadt.
Na quiet quitting en quiet firing kondigt zich op kantoor al een nieuwe trend aan: quiet hiring.