Persoonlijke ontwikkeling
Vorige

1 van 938

Volgende
Volgend artikel:

Eindeloze mogelijkheden bij PepsiCo

8 valkuilen die van jou een loser maken

Als het succes uitblijft, denken velen dat het hen ontbreekt aan talent om hun doel(en) waar te maken. Terwijl de kans groot is dat ze enkel en alleen in één van de volgende 8 valkuilen met garantie om te falen zijn terecht gekomen...
#

1. Jouw zelfwaarde = wat anderen denken

Als je afmeet wat je waard bent, alleen maar op basis van wat je baas, je collega's en/of klanten van jou vinden, ben je sowieso de klos. Want zo zorgen elk woord van kritiek en elk compliment ervoor dat jij constant op een rollercoaster van gevoelens zit. Na een tijd zal dit een impact hebben op je werkprestaties.

2. Je laat het verleden niet los

Als je er niet in slaagt om een mislukt project een plaats te geven in je carrière, blijf je elke situatie vermijden waaraan bepaalde risico's zijn verbonden. Niet zo'n slimme zet, want dat hoort er nu eenmaal bij als je hogerop wil geraken.

3. Je gelooft in geluk, het lot of Goddelijke interventie

Door te geloven dat je status in het leven of je potentieel als persoon buiten jouw controle om bepaald worden door bovennatuurlijke krachten, gaat je focus liggen op wat je niet kan veranderen ('het lot'). Zo verlies je uit het oog waar wel aan kan gewerkt worden ('je talenten').

4. De winnaarsmentaliteit ontbreekt je

Succes op je werk komt er pas als je ook echt succes wíl. Daarom moet je de juiste houding aannemen: stel je empathisch op en voel aan wat anderen drijft. Win de harten van anderen met je zelfvertrouwen en inspireer hen. Wees veerkrachtig, zodat tegenslagen uiteindelijk uitdagingen worden en je nog harder gaat werken.

5. Eigenlijk zou je een andere job willen

Als jij in de situatie verkeert waarbij wat je wil doen mijlenver verwijderd ligt van wat je nu doet om je centen te verdienen, dan is de kans groot dat je jezelf niet voor de volle 100% geeft en je uiteindelijk je eigen succes saboteert.

6. Je leert niet van je fouten

De meeste mensen nemen hun fouten uit het verleden té serieus en geven snel op. Anderen doen dan weer alsof er niks aan de hand is. Terwijl inzien waarom, hoe en waar je gefaald hebt, de enige juiste manier is om herhalingen te voorkomen en er uiteindelijk je voordeel mee te doen.

7. Je weigert een nieuwe aanpak

Voor veel werknemers, en zeker de meest succesvolle, is het moeilijk om nieuwe ideeën te aanvaarden. Nochtans gaat doorgroeien altijd samen met bijleren.

8. Je weigert te doen wat moet

Sommigen falen omdat ze een bepaalde job niet aankunnen. En anderen falen omdat ze eenvoudigweg niet bereid zijn om te doen wat er moet gedaan worden en bijvoorbeeld weigeren om bijscholing te volgen. Zonde.

(jn) - Bron: Businessinsider.com 

28 december 2011
Anderen bekeken ook