15 slimme manieren om te ontstressen vlak voor je gaat slapen
Veel mensen kruipen na een zware dag snel onder de wol, maar is dat een goed idee? Hou je slaapkamer zen en dump je negatieve spanning op voorhand.
Maak een overzicht waarin je de doelen oplijst die jij tegen het einde van je werkdag wil behalen. Deel elk doel verder op in een aantal kleinere deeltaken, zodat jij je dag evenwichtig kan indelen.
Wanneer je aan het einde van de dag al je targets hebt kunnen afvinken, zal je met een voldaan gevoel het kantoor verlaten.
Wanneer duidelijk is welke doelen je wil behalen en je deze hebt opgedeeld in realiseerbare deeltaken, kan jij je efficiëntie nog verder verhogen door elke deeltaak een bepaalde prioriteit mee te geven. Werk de opdrachten met de hoogste prioriteit eerst af en volg de rest van de taken op in volgorde van belangrijkheid.
Aan de hand van de door jou opgelijste doelen en de bijhorende prioriteit kan je bepaalde taken voorrang geven en eveneens een tijdsbestek bepalen om ze uit te voeren. Zo voorkom je dat je gestresseerd geraakt wanneer er tegen het einde van je werkdag te weinig tijd overblijft.
Denk ook eens na over de tijdstippen van de dag waarop jij het meest productief bent. Is dit in de ochtend? Of piek jij eerder tijdens de namiddag? Hou ook hiermee rekening wat betreft je tijdsindeling.
Het is belangrijk dat je tijdens je werkdag regelmatig de tijd neemt om wat te bewegen of gewoon even de directe omgeving van je bureau te verlaten voor een korte pauze. Dankzij zo’n korte onderbreking stijgt je energiepijl opnieuw en zorg je ervoor dat je gedurende de volledige dag geconcentreerd blijft.
Niet alleen een stevig takenpakket kan voor chaos zorgen, ook een overvolle mailbox draagt niet echt bij tot jouw productiviteit. Om efficiënt om te gaan met je e-mails hebben we nog volgende tips:
Stel jezelf regelmatig de vraag of je de boodschap die jij wil overbrengen niet op een andere manier kan communiceren vooraleer je een nieuw e-mailbericht opstelt. Heel wat praktische zaken kan je bijvoorbeeld ook face-to-face bespreken, al dan niet tijdens een team meeting.
Probeer jouw e-mails zo op te stellen dat de belangrijkste info bovenaan staat en structureer je bericht op een logische manier. Zo voorkom je onoverzichtelijke lange e-mails die verdere toelichting nodig hebben.
Wanneer je contacten toevoegt in carbon copy is het voor hen meteen duidelijk dat de e-mail voor hen louter informatief is en dat zij geen verder acties dienen te ondernemen. Hou dit in het achterhoofd wanneer je e-mails gaat versturen.
Wanneer je aan je bericht een deadline voor opvolging of een CTA (call-to-action) toevoegt, stel jij je correspondenten in staat om ook zelf op een gestructureerde manier hun e-mails op te volgen en zal de workload voor jullie beiden overzichtelijker worden.
(ss/kv) - Bron: Robert Walters
22 oktober 2019Veel mensen kruipen na een zware dag snel onder de wol, maar is dat een goed idee? Hou je slaapkamer zen en dump je negatieve spanning op voorhand.
Erger jij je aan een e-mail vol spellingsfouten? Zorg dan in de eerste plaats dat je zelf een goede mail verstuurt. 25 ultieme tips!
De meeste to-do lijstjes demotiveren ontzettend. Hoe dat komt? Ze worden heel vaak op de verkeerde manier gebruikt. Hoe moet het dan wél?
Hoe behoud jij het overzicht over die 1001 dingen die je nog moet doen? Hoe maak je van je to-dolijstje nu een ‘want-to-dolijstje’?
Ga je soms met tegenzin naar het werk? En kom je ’s avonds uitgeput en futloos thuis? Dan is stress waarschijnlijk de grote boosdoener.
We voelen allemaal de druk om sneller te werken. We krijgen meer werk dat in kortere tijd moet afgewerkt worden. Hoe kan je voldoen aan al deze eisen?
Schrik je soms van hoeveel je 's ochtends gedaan krijgt in vergelijking met de namiddag? Hoe maximaliseer jij je ochtenden?
Het opleidingsinstituut Expert Academy deed een onderzoek bij 200 professionals in Vlaanderen en Nederland rond tijdsbesteding. Daaruit blijkt ...
Voor velen is hun loopbaan uitgestippeld, maar voor sommigen lijkt het een doolhof van keuzes. Voor Rias viel alles op zijn plaats bij de Vlaamse overheid.