Welke sector past het best bij jou als werknemer?
Veel mensen kiezen onbewust voor een bepaalde carrière. Ontdek hier 6 tips om de carrièreswitch van je dromen te maken!
Een ‘nee’ heb je, een ‘ja’ kan je krijgen. Belangrijk om te onthouden in deze zoektocht. Geef niet op. Misschien is een sollicitatiegesprek voor je droombaan sneller binnen handbereik dan je denkt. Gun het proces wat tijd. Rome is ook niet op één dag gebouwd!
Een online netwerk is een goed begin, maar probeer ook face to face connecties te maken. Daar kruipt wat tijd en moeite in, maar het loont écht. Iemand kennen of niet kennen kan een heel verschil maken tijdens een sollicitatie.
Zo netwerk jij jezelf een nieuwe job: 5 tips
Je wil indruk maken op het bedrijf waar je solliciteert. En dat doe je niet door telkens een standaard cv en motivatiebrief bij je mail te voegen. Ondernemingen willen weten wat jij specifiek voor hen kan betekenen. Stem jouw documenten daarom af op de organisatie waar je solliciteert.
Zoeken naar een nieuwe baan is tijdrovend. Probeer er in je vrije tijd toch genoeg aandacht aan te besteden. Maak een planning. Schrijf op wat je elke dag gaat doen, van je cv doorsturen tot netwerken. Zo blijf je op schema en neemt de zoektocht niet al je energie in beslag.
Goed om weten: als je op Jobat.be een Job alert aanmaakt, krijg jij jobs op maat rechtstreeks in je mailbox. In enkele klikken laat je zo de werkgevers tot bij jou komen. Zij doen het werk, jij moet enkel nog solliciteren voor de jobs die helemaal bij je passen. Kortom: go for happy, dankzij Jobat. En een mooie tijdwinst op de koop toe.
Solliciteer niet zomaar voor de eerste de beste onderneming. Als je werkloos bent, is het verleidelijk. Je wil gewoon weer zo snel mogelijk aan de slag. Trap niet in die val. HR nodigt enkel sollicitanten uit die erg geschikt lijken voor de vacature. Waarschijnlijk word je weer teleurgesteld en daalt je motivatie nóg meer. Wees dus selectief, en stuur je cv naar bedrijven waar je echt interesse in hebt.
Lees ook: Hoe vind je de job die écht bij je past via Jobat.be?
Anno 2023 vallen sociale media niet meer weg te denken uit je leven. Dat geldt ook voor sollicitatieprocedures. Je wordt helemaal gescreend. Facebook, Instagram, LinkedIn, ... noem maar op. Informele foto’s zijn oké, het is immers jouw digitale dagboek. Maar haal toch maar die ene héle dronken foto van je Instagrampagina.
Zit niet stil tijdens je zoektocht. Gebruik je tijd nuttig. Leer nieuwe vaardigheden die je kan toevoegen aan je cv. Zo laat je ook zien – aan je misschien toekomstige werkgever – dat je leergierig bent. En dat je niet bang bent van een extra opleiding. Bijleren kan nooit kwaad!
CHECK: In 4 stappen naar een perfect CV
Schrijf alles op als het te chaotisch wordt. Zorg ervoor dat je geen belangrijke data mist. Zoals de deadline om je motivatiebrief te sturen. Of een sollicitatiegesprek. Met een to-dolijst voel je je meteen productiever. En kun je ergens naartoe werken.
Op zoek naar een (nieuwe) job? Ga naar jobat.be en kies voor een job waar je echt gelukkig van wordt!
(sv/em) - Bron: Flexjobs
30 januari 2023Veel mensen kiezen onbewust voor een bepaalde carrière. Ontdek hier 6 tips om de carrièreswitch van je dromen te maken!
Lijkt een carrièreswitch in een andere sector voor jou een mission impossible? Met het juiste actieplan ligt die nieuwe toekomst helemaal voor je open...
In deze gids loodsen we je stap voor stap naar het perfecte cv...
Het leven is één grote leerschool en die school is wel degelijk cool. Levenslang leren is een must, maar hoe hou je dat levenslang vol?
Zie je de bomen door het bos niet meer in vacatureland? Geen zorgen, met enkele tips en tricks pik je er de interessantste in no time uit!
Voor werkgevers kondigt 2023 zich uitdagend aan. Salaris blijkt voor kandidaten dé reden om de stap naar een nieuwe werkgever te wagen. Al is loon niet alles.
Wie kordaat de daad bij het woord voegt, kan – met wat geluk – snel een realistische droomjob ontdekken. Deze 10 eenvoudige vragen helpen jou hierbij.
Steeds vaker wordt het salaris door werkgevers vermeld op Belgische vacatures. Loon is dan ook belangrijk bij de keuze voor een nieuwe job.
Solliciteren op een vacature is business as usual. Maar een persoonlijke aanbeveling laat uiteraard een diepere indruk na. Daarom leer je best netwerken.