Hoe maak je een rotjob toch nog plezant?
Je elke dag naar je werk moeten slepen, is frustrerend. Door enkele kleine dingen aan jezelf te veranderen kan je terug plezier krijgen in je job. 5 tips!
Reizigers die betrapt worden op zwartrijden of niet meer op de trein/bus mogen omdat deze net gaat vertrekken, durven weleens over de rooie te gaan. Agressie, zowel fysieke als verbale, tegen treinbegeleiders en buschauffeurs neemt almaar meer toe en heftige discussies met reizigers zijn steeds vaker dagelijkse kost.
Wanneer mensen ontevreden zijn over een slechte dienst of product, dan zal de eerste die men aan de lijn krijgt eraan mogen geloven. Het is een menselijke reactie om prikkelbaar en kwaad te reageren wanneer iets niet naar behoren werkt of wanneer er iets fout gelopen is en je hierdoor in de problemen komt. Maar onthoud, de persoon die je uitfoetert, is vaak een onschuldig iemand die ook maar gewoon zijn job doet. Je ontevredenheid uiten mag zeker, maar hou het beleefd, want schelden zal je geen stap verder helpen.
Ook deurwaarders zijn niet echt geliefd tijdens hun dagtaak en krijgen vermoedelijk regelmatig de meest gemene verwijten naar hun hoofd geslingerd. Het is maar weinigen gegeven om dit beroep jaren te kunnen volhouden. Uiteraard lopen emoties hoog op wanneer er een deurwaarder voor je deur staat, maar probeer je toch te focussen op waar of bij wie het probleem nu werkelijk zit.
Toch nog dat papiertje onder je ruitenwisser steken terwijl jij net aan je auto arriveert en je begint te verontschuldigen … Sommige parkeerwachters lijken wel echt pure evil. Af en toe heb je geluk en knijpt de man of vrouw in kwestie een oogje toe, maar als dat niet zo is, laat je tirade dan maar gewoon achterwege. Helpen zal het namelijk zeker niet, integendeel.
Bij sportwedstrijden durven de gemoederen weleens hoog oplopen. Men gaat voluit voor de winst en wanneer deze in het gedrang komt door een (on)terecht gefloten fout, dan slaan de stoppen bij sommige sporters een beetje door. Missen is menselijk en er verliest nu eenmaal altijd wel iemand. Wie zich agressief gedraagt tegenover de scheidsrechter kan maar beter het veld/plein/tribune verlaten.
Politieagenten die 's nachts tussen ruziënde buren moeten komen of amokmakers tot bedaren moeten brengen, krijgen wellicht ook niet de meest fraaie woorden te horen. Wanneer je in aanraking komt met de politie, denk er dan aan dat deze mannen en vrouwen ook maar hun werk doen.
Met toekomstige moeders sol je beter niet. Dat zullen de meeste verloskundigen wellicht al ondervonden hebben. Vaak krijgt de toekomstige vader de volle lading, maar soms richten zwangere vrouwen, die op het punt staan te bevallen, zich op iedereen die nog maar in hun buurt komt. Achteraf blijkt alles meestal gelukkig snel vergeten.
Als we de vele culinaire televisieprogramma's mogen geloven, dan gaat het er in een professionele keuken vaak best heftig aan toe. Niet iedere chef-kok is een beul, toch vallen er tijdens de meeste 'services' al eens harde woorden.
Ken jij nog beroepen waar men (bijna) dagelijks wordt uitgejouwd en waar je best een olifantenvel voor kweekt? Laat het ons dan zeker weten via onze Jobat Facebookpagina.
30 april 2013Je elke dag naar je werk moeten slepen, is frustrerend. Door enkele kleine dingen aan jezelf te veranderen kan je terug plezier krijgen in je job. 5 tips!
Is jouw lichaam of geest niet 'gemaakt' om iedere werkdag strikt van negen uur 's ochtends tot vijf uur 's avonds te werken? Overweeg dan deze 11 jobs ...
Een werknemer van Blokker werd aan de deur gezet nadat hij zijn werkgever had beledigd op Facebook. Hij noemde zijn baas onder meer een ‘hoerestumperd’.
Wat doet een (m/v) engineering manager precies en welk loon mag hij/zij verwachten? Een overzicht...
Elisabeth, Tim en Axelle werken bij de FOD Justitie: “Het is een boeiende werkplek met veel variatie”
Wanneer iemand een organisatie verlaat of wordt ontslagen, wat te doen met e-mail die (nog) op zijn of haar professionele e-mailadres terechtkomt?
Door de snelle opkomst van AI lopen veel jobs het risico te verdwijnen. Althans, dat beweren doemdenkers. Maar de realiteit is complexer...
De meeste werknemers zijn niet langer gebonden aan een werkplek, en dus werken steeds meer mensen van thuis uit.
Uit onderzoek blijkt dat veel personeelsleden in openbare diensten vaak met geweld in contact komen tijdens hun diensturen. We zetten de cijfers op een rijtje.