Werken de rijken harder?
Rijke mensen moeten niet hard werken. Althans toch volgens de Britse miljardair en Virgin-baas Richard Branson. Maar klopt dat ook? Jobat zocht het uit.
Rijkdom op zich is niet schadelijk. Het is de manier waarop en de reden waarom je stinkend rijk wil worden dat ervoor kan zorgen dat je enkel gefrustreerd geraakt en in het slechtste geval zelfs emotioneel bankroet gaat …
Veel geld willen verdienen om je buurman met zijn mooie voortuin jaloers te maken, is geen goed idee. Als je rijk wil zijn om gewoon je ‘concurrenten’ te kunnen kleineren, dan zal je wellicht bedrogen uitkomen. Want eens jouw voortuin mooier is dan die van jouw buurman, zal je ongetwijfeld nog een andere tuin in jouw straat opmerken die er nóg beter uitziet dan de jouwe. Straatje zonder eind lijkt ons dat …
Geld verandert helaas niet veel aan je zelfvertrouwen, dat hangt voornamelijk af van de manier waarop anderen op jou reageren. En anderen zullen wellicht anders met jou omgaan, wanneer ze te horen krijgen hoe groot je portefeuille is. Vinden mensen jou geweldig omdat je veel geld hebt of ben je echt een aangenaam persoon?
Als je graag rijk wil worden om alles te kunnen doen wat je wil, dan zal je na een tijdje ook het deksel op je neus krijgen. Je zal namelijk steeds meer en meer willen, waardoor je steeds meer behoeften krijgt die alsmaar moeilijker vervuld geraken. Niets mis mee om te genieten van de simpele dingen.
Geld maakt (tijdelijk) aantrekkelijk. Natuurlijk hebben rijke mensen genoeg aantrek bij knappe mannen of vrouwen, maar dat blijft uiteraard niet duren. Want of die razendknappe man of vrouw écht voor jou valt of enkel voor jouw geld, daar zal je waarschijnlijk eeuwig aan kunnen twijfelen.
Bij vroeg op pensioen kunnen gaan - uiteraard een droom van velen - komt er veel meer kijken dan je denkt. Als je met je carrière veel poen wil scheppen, dan moet je nu eenmaal geduld hebben. En eens je bezig bent met aanzienlijk veel geld in het laatje te brengen, dan kan je ook moeilijk stoppen. Geld werkt verslavend en het wordt gewoon niet simpel om je verworven levensstijl vol te houden als je vervroegd op pensioen gaat en er geen geld meer in het laatje komt.
Klopt. Geld doet nu eenmaal deuren openen. Maar veel geld bezitten, kan ook je onveiligheidsgevoel aanwakkeren. Je kan namelijk steeds minder zin krijgen om je comfortzone te verlaten, want je hebt het nu toch goed genoeg zo? Als je het gewoon geraakt om steeds succesvol te zijn, dan zal het ongetwijfeld een grotere klap zijn wanneer je dan toch met een mislukking te maken krijgt.
Met geld kan je veel oplossen, maar ook niet alles. Problemen zullen er altijd zijn, je zal er hooguit vanuit een andere perspectief naar kunnen kijken. Denken dat geld werkelijk al je zorgen doet verdwijnen, is een verkeerde ingesteldheid.
Hard werken om je familie te kunnen onderhouden, is een mooi doel. Maar als goed voor je familie zorgen ook betekent dat je vaak bij je familie wil zijn, dan moet je beseffen dat dit vaak niet te combineren valt met een ontzettend succesvolle carrière ...
(nm) – Bron: Forbes.com
25 juli 2012Rijke mensen moeten niet hard werken. Althans toch volgens de Britse miljardair en Virgin-baas Richard Branson. Maar klopt dat ook? Jobat zocht het uit.
Het loon van Barack Obama is slechts een vijfde van wat Berlusconi verdient. Het loon van Herman Van Rompuy en Yves Leterme is nog minder: ...
Wil je graag deeltijds werken, dan zijn de volgende 10 functies misschien iets voor jou?
Wat draag je best op warme zomerse dagen als je moet werken? Jobat geeft zes tips voor een comfortabele én professionele outfit.
Stijn is al lang gebeten door technologie en innovatie. Bij Deloitte krijgt hij de kans om zijn kennis rond artificiële intelligentie verder uit te breiden.
Werkgevers moeten hun queeste richting werkgeluk laag per laag aanpakken. “Luister naar je medewerkers, zonder een oordeel over hen te vellen. Dat is veel belangrijker dan een zoveelste jaarlijks event.”
Industrieel plaatbewerker is een nieuw knelpuntberoep. Het profiel past in het rijtje van monteurs in metaalconstructie waar veel vraag naar is.
Als Belgische werknemers staan we hoog aangeschreven op de arbeidsmarkt. Toch kunnen we niet op onze lauweren rusten want onze taalvaardigheid daalt…
Je hebt gesolliciteerd voor de ideale job maar uiteindelijk ontvang je toch die afwijzing. Wat kun je doen zodat je volgende keer wél door de selectie komt?