Vijf tips voor een gezonde werkplek
Je dagen achter de computer slijten, kan gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 5 tips om dat te voorkomen.
Arbeidsvoorwaarden, zoals loon en loopbaanontwikkeling, blijken daar niet bij te horen. De dingen waardoor men zich dan wél goed voelt op zijn werk?
(jd)
‘Werken in Vlaanderen: vermoeiend of plezierig?’ door Hans De Witte, Carissa Vets en Guy Notelaers (135 p.) is uitgegeven bij Acco, Leuven.     
Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Je dagen achter de computer slijten, kan gezondheidsproblemen met zich meebrengen. 5 tips om dat te voorkomen.
Wie zijn job graag doet, doet hem doorgaans ook beter. Gelukkig hoeft het helemaal niet zo moeilijk te zijn om de sleur uit de weg te gaan. Met de volgende eenvoudige tips blijf je hopelijk met heel wat meer plezier aan de slag.
Is werken nu vermoeiend of plezierig? Die vraag onderzochten Hans De Witte, Carissa Vets en Guy Notelaers tien jaar lang bij 35.000 werkende Vlamingen. De conclusie: we vinden onze job leuker dan we durven toegeven.
Zit je zo’n beetje in te dommelen achter je computer? Heb je last van werkmoeheid? Tijd om je te herpakken! Met deze 5 tips moet het lukken …
Loonadministratie is in België een behoorlijk complexe bedoening, zo blijkt.
Als je elke dag met tegenzin naar je werk vertrekt, zoek je best een andere job. Zeker bij deze vier signalen...
Zelf je verlof kiezen, je werkplanning zelf invullen, geen baas meer die je komt storen, … Voor heel wat werknemers lijkt een carrière als freelancer een droom.
Eén op de drie werknemers heeft last van werkdruk... Aan welke lichamelijke signalen herken je een te hoge werkdruk?
Beu om je rekeningen bij te houden en maandelijks af te rekenen met je baas? Forfaitaire vergoedingen voor de gemaakte kosten zijn de oplossing.