Buig je slechte gewoontes om: 7 tips
Je ondernam waarschijnlijk al meerdere pogingen om jezelf beter te organiseren en regelmatiger te sporten, maar hoe hou je deze goede gewoontes vol?
Ben je te veel bezig met piekeren over dingen waar je waarschijnlijk toch niets aan kunt veranderen? Vooral controlefreaks geven niet graag iets uit handen en zullen koste wat het kost alles in goede banen willen leiden, ook al is het hun verantwoordelijkheid niet meer. Je zorgen maken, is meer niet dan wel productief. Laat op tijd los en verzet je gedachten. Que sera, sera.
Nee, je hoeft niet dagelijks de catwalk op, maar je voorkomen zegt veel over jezelf. Op je werk is het nog altijd belangrijk wat voor indruk je achterlaat. Investeer daarom in je garderobe en in jezelf, zodat niemand zich ooit moet afvragen “werkt die hier wel?”.
Je kan sociale media nuttig aanwenden om bij te leren of aan je merk te werken, maar meestal zitten we er gewoon op om onze tijd te verdoen. Lig je al te scrollen door je Instagram of Facebook feed voor je bent opgestaan? Niet de beste manier om de dag in te zetten en ook niet om te gaan slapen. Ga voor een productievere ochtendroutine die je energie boost! Een uurtje minder op Twitter en een uur langer naar de fitness? Dan heb je wel ineens weer iets om over te posten. Steek je smartphone ook weg als je in gezelschap bent. Focus je energie op de conversatie. Tip: zet je meldingen uit. Zo word je minder getriggerd om je berichten te checken.
Kijk je op tegen een avond sporten en droom je al van een luie avond op de zetel met een dekentje en een goede serie erbij? Dat laatste kan wachten en van het eerste krijg je veel meer voldoening. De drempel lijkt misschien hoog, maar als je er eenmaal over bent, zal je blij zijn dat je gaan sporten bent. Die serie kan nog wel even wachten.
Zwicht je gemakkelijk voor verleiding? Je had jezelf voorgenomen om meer te sporten, maar je vrienden nodigen je elke avond uit om iets leuker te gaan doen: een serie kijken, tooghangen, … Of je wou minder frisdrank drinken, maar je kan die suikerboost toch wel gebruiken vandaag? Laat je niet afleiden van je doelen. Beloon jezelf bovendien voor de discipline en volharding die je toonde om toch in je opzet te slagen!
Ja, die comfortzone is zoals de naam verraadt, heel comfortabel, maar dat wordt na een tijdje wat eentonig. Wees nieuwsgierig! Herontdek je stad of trek eropuit. Ga proeflessen volgen en vind een nieuwe hobby. Schrijf je in om een nieuwe taal te leren of een muziekinstrument. Wie weet ontdek je een nieuwe passie en wakker je je energie weer aan.
Soms laat je jezelf iets te veel meevoeren door het plan van anderen. Denk na over wat je zelf wil bereiken en op welke manier je dat wil doen. Begin je leven bewust te leven en geef je beslissingen niet veel uit handen. Wacht minder af, neem meer actie.
Er zijn genoeg mensen die wel je aandacht verdienen. Vrienden steunen elkaar en breken elkaar niet constant af. Heb je een collega die je bloed doet koken? Beperk je contact met deze persoon tot een professioneel minimum. Investeer meer tijd in mensen die er wél toe doen.
(sjv) - Bron: Entrepreneur / Express Business
10 september 2018Je ondernam waarschijnlijk al meerdere pogingen om jezelf beter te organiseren en regelmatiger te sporten, maar hoe hou je deze goede gewoontes vol?
Sommige mensen lijken al hun doelen te halen en al hun goede voornemens in te lossen. Wat doen zij anders om meer te bereiken?
Hoe je je ochtend begint, zet vaak de toon voor de rest van je werkdag. Het is daarom geen wonder dat succesvolle mensen unieke ochtendrituelen hebben.
Enkele dingen die je stiekem doet die je goede gewoontes ondermijnen, waar je helemaal niet bij stilstaat.
Welke gewoontes hebben succesvolle mensen gemeenschappelijk?
Hoe lang duurt het nu eigenlijk voor we een goede gewoonte hebben aangeleerd?
Een lijst met 99 kleine gewoontes die je jezelf beetje bij beetje kan aanleren of waar je gewoon eventjes stil bij kan staan.
De geboorte van een kind is een heuglijke gebeurtenis. Verschillende instanties dragen graag een financieel steentje bij in de feestvreugde.
Voor velen roept werken bij de overheid beelden op van regels en bureaucratie in plaats van flexibiliteit en creativiteit. Maar klopt dat ook?