7 foute manieren om een complimentje te maken
Geen betere waardering voor perfect uitgevoerd werk dan een complimentje. Maar toch worden complimenten niet altijd op de juiste manier geuit.
Wil je een compliment geven aan je baas, geef het dan niet rechtstreeks aan hem. Kies liever een collega uit en bezing bij hem de kwaliteiten van je baas. Krijgt jouw baas dat later te horen, dan zal hem dat vast plezieren.
Geef je je compliment toch liever aan de baas zelf, kies dan een goed begin. Ga voor ‘Ik weet dat je dit liever niet hoort, maar …’ of begin met ‘Ik wil je niet in verlegenheid brengen, maar …’
Het is nooit een slecht idee om vragen te stellen aan je chef. Dat betekent immers dat je je bewust bent van zijn alwetendheid en dat je zijn mening op prijs stelt. Ook een rechtstreeks compliment kan je handig verpakken als vraag. ‘Hoe bent u er eigenlijk in geslaagd om dit project zo snel en zo succesvol af te ronden?’ klinkt beter dan eenvoudige felicitaties. Bovendien komt het over alsof je iets van zijn uitleg wilt opsteken.
Jouw moderne baas voelt er vast niets voor om omringd te worden door slaafse en volgzame medewerkers. Ga dus lekker met hem in discussie en werp gerust af en toe een tegenargument op. Daarna ga je uiteraard gewoon met hem akkoord.
Probeer te achterhalen wat het standpunt is van jouw chef over kwesties die nog ter sprake zullen komen. Maak hem vervolgens duidelijk dat je zijn mening deelt.
En doe je dat niet, doe dan alsof. Je leidinggevende zal meer belang hechten aan je mening wanneer hij het gevoel heeft dat je op dezelfde manier in het leven staat als hij.
Zorg dat je deel uitmaakt van dezelfde organisaties en verenigen als hij en laat dat ook aan hem merken.
(mo) - Bron: ‘Stealthy Footsteps to the Boardroom: Executives’ Backgrounds, Sophisticated Interpersonal Influence Behavior, and Board Appointments’ door Ithai Stern en James D. Westphal van respectievelijk Northwestern University en University of Michigan
23 mei 2012Geen betere waardering voor perfect uitgevoerd werk dan een complimentje. Maar toch worden complimenten niet altijd op de juiste manier geuit.
Narcisten scoren beter tijdens sollicitatiegesprekken dan meer bescheiden kandidaten. Hun zelfliefde levert vaak de gewenste resultaten op.
Werknemers leggen de lat voor zichzelf hoger als zij regelmatig een complimentje krijgen van hun baas. Toch laat deze dit vaak na ...
Complimentjes geven is goed voor je populariteit als baas, maar pas toch op dat ze je niet de das omdoen.
Slijmen bij je baas werkt alleen maar in je eigen voordeel, zo blijkt. De kunst is echter om niet te overdrijven of door de mand te vallen.
Veel vrouwen in de Belgische Super League studeren of werken nog bij naast hun voetbalcarrière. Hoe combineren ze dat? En... hoe moeilijk is dat?
Gabrielle looft haar Agilitas Home-huishoudhulp Bianca: “We zijn zelfs vrienden geworden”
The times they are a-changing en ook de manier waarop bedrijven op zoek gaan naar personeel is niet altijd meer zoals vroeger. Dit zijn de trends.
Familie, vrienden of jezelf: iedereen zal zich afvragen hoe dat jobinterview ging. Moeilijk te zeggen vaak, al zijn er signalen die je het beste doen vermoeden.