20 manieren om je carrière om zeep te helpen
Wat werkgevers van medewerkers verwachten verandert voortdurend. Niet iedereen heeft de boodschap begrepen. De volgende fouten kosten werknemers hun job …
Gewoon hard werken en die promotie zal wel volgen? Niet (altijd) dus. Je best doen en een teamspeler zijn, volstaat vaak niet. Ook kantoorpolitiek, je karaktereigenschappen en skills, en nog een aantal andere factoren spelen een cruciale rol in je carrièrevooruitgang.
Het kan best frustrerend zijn dat je niet beloond wordt voor je inspanning. Dat je zoveel werk hebt gestoken in een project en dat dit gewoonweg onopgemerkt voorbijgaat. Of dat een collega, die minder presteert dan jou, wél met een promotie naar huis gaat.
Waarom sta jij stil? 7 redenen …
Niet alle harde werkers zijn goede managers. Je werkgever kan twijfelen of je wel in staat bent om anderen te motiveren. Of je wel kan samenwerken met andere departementen en mensen kan leiden. Management draait erom exact te weten wanneer te delegeren en wanneer je gedeisd te houden. Daarom is het belangrijk dat je toont dat je deze skills wél in huis hebt en klaar bent voor meer verantwoordelijkheid.
Een rommelig bureau, slordige notities en overboekte agenda kunnen je werkgever doen twijfelen of je wel geschikt bent om meer verantwoordelijkheden en taken te krijgen. Heb je voldoende in je mars om over te gaan naar het volgende niveau? De kwaliteit van je werk wordt helaas tenietgedaan wanneer je dat werk steeds te laat inlevert. Zorg er dus voor dat je deadlines haalt en tijdig je werk afgehandeld hebt.
Je leidinggevende is uiteraard bezig met zijn eigen job en weet vaak niet waar jij nu exact weer mee bezig bent. Het is daarom belangrijk om je eigen verwezenlijkingen in de verf te zetten, uiteraard zónder te overdrijven. Er bestaat een dunne lijn tussen je prestaties kenbaar maken en als een opschepper overkomen. Cijfers werken vaak goed, dus probeer aan de hand hiervan je resultaten te verduidelijken.
Wacht niet tot die promotie uit de lucht komt vallen, maar wijs jezelf nieuwe projecten toe, lanceer innovatieve ideeën die aantonen wat je waard bent en hoe betrokken je bent.
Het helpt natuurlijk om je manager duidelijk te maken dat je graag promotie krijgt. Zelfs al kan hij of zij hier niet meteen op antwoorden of over beslissen, toont dit wel dat je ambitieus bent en dat je klaar bent voor een volgende stap in je carrière. En die attitude kan cruciaal zijn. Soms is het oké om ongeduldig te zijn en gewoon te vragen waar het op staat, waar je aan toe bent. Lijk je zichtbaar heel tevreden met je huidige job? Dan kan je de indruk wekken dat dit voldoende is voor jou, dat je eigenlijk niet meer wil. En dan zal je dus ook niet meer krijgen …
Als collega's je als 'een moeilijke mens' bestempelen en samenwerken met jou vaak niet van een leien dakje gaat, dan kan je die promotie wel uit je hoofd zetten. Het is belangrijk te weten dat er mensen voor jou in de bres zouden springen en dat ze met plezier zaken doen die jij vraagt. Ontstaat er toch spanning? Verontschuldig je en probeer de zaken ook eens vanuit een ander standpunt te bekijken.
Denk er eens over na. Welke meerwaarde bied jij aan je werkgever? Het is niet omdat je het al vijf jaar 'uithoudt' op dezelfde stoel in datzelfde muffe bureau dat je automatisch een promotie verdient. Iedere dag komen opdagen op het werk is niet voldoende. Je moet uiteraard iets doen, vooraleer je iets kan krijgen. Je werk 'gewoon goed' doen zal niet volstaan om je te kunnen onderscheiden van de rest.
Als je werkt voor een klein bedrijf met een krap budget of beperkte omzet, dan kunnen promotiemogelijkheden schaars zijn. Als een hoger loon geen optie is, durf dan aan je baas te vragen hoe hij je werk kan appreciëren op een andere manier, door bijvoorbeeld je een nieuwe functietitel te geven. Ook een aantal voordelen zoals een dagje thuiswerken, een gsm-abonnement of opleidingsmogelijkheden kunnen handig van pas komen.
(nm) – Bron: Foxbusiness.com, Forbes.com & Fabjob.com
12 september 2013Wat werkgevers van medewerkers verwachten verandert voortdurend. Niet iedereen heeft de boodschap begrepen. De volgende fouten kosten werknemers hun job …
Volgens de carrièrewebsite Brazencareerist.com is succes op het werk niet altijd gunstig voor je carrière. De redenen?
Deze drie vaak voorkomende angsten staan ronduit in de weg van je gedroomde carrière. Aan de hand van de volgende tips laat je dit niet gebeuren!
Ben je afgestudeerd in de vorige eeuw, dan heb je intussen al wat professionele kilometers op de teller staan. De kans bestaat dat je maar wat gaat aanmodderen op het werk en zo op lange termijn je carrière schaadt.
De ondernemer Daniel Gulati vroeg aan 30 professionals waar zij in hun carrière het meeste spijt van hebben. Een overzicht van teleurstellende keuzes.
Niet alleen intelligentie is een belangrijke factor tot succes. Hoe succesvol je bent, hangt vooral af je motivatie en doorzettingsvermogen.
Het is niet altijd gemakkelijk om de moed niet te laten zakken na een serieuze tegenslag in je carrière. Hoe haal je toch het beste uit deze 5 tegenvallers?
Wil je kans maken op die promotie, dan kom je best zo verzorgd mogelijk voor de dag. Want ja, uiterlijk is belangrijk in het bedrijfsleven.
Goed nieuws voor de twijfelaars onder ons die moeilijk een beslissing kunnen of durven nemen: besluiteloosheid heeft voordelen en het kan je slimmer maken!