Het loon van...
Vorige

1 van 872

Volgende
Volgend artikel:

Hoeveel verdien je in Antwerpen?

7 creatieve beroepen met een mooi salaris

Creatieve beroepen
Een creatief beroep uitoefenen voor een appel en een ei? Dat is in de meeste gevallen gelukkig verleden tijd. Er zijn heel wat toffe beroepen te vinden op de arbeidsmarkt waarbij je een mooi salaris verdient én je je creativiteit mag laten vloeien. Benieuwd? We hebben de zaak voor je uitgeplozen en geven je hier een lijst met de beste opties.

1. Productontwerper – tot 84.570 euro per jaar

Een productontwerper creëert innovatieve en functionele artikelen en heeft heel wat verantwoordelijkheden op z’n bordje liggen. In dit beroep moet je de gebruikersbehoeften analyseren, onderzoeken wat de markttrends zijn, prototypes maken én testen. Daarnaast moet je goed kunnen samenwerken met verschillende teams, ideeën communiceren en projecten beheren.

Ben je goed in het ontwikkelen van zowel esthetische als gebruiksvriendelijke producten? Dan kun je een behoorlijk centje verdienen.

2. Videogameontwerper – tot 77.000 euro per jaar

Een videogameontwerper ontwikkelt een boeiende gamebeleving die helemaal klopt. En dat kan niet iedereen.

Afhankelijk van je specifieke rol binnen het team denk je mee over de concepten, spelmechanica en verhaallijnen. Ook werk je samen met graphic artists, programmeurs en schrijvers. Als game designer maak je regelmatig lange dagen, zeker wanneer je team een deadline nadert.

Hoe creatief ben jij? Doe de test!

3. Landschapsarchitect – tot 67.100 euro per jaar

Landschapsarchitecten ontwerpen buitenruimtes zoals parken, tuinen en openbare pleinen. Ze analyseren de natuurlijke omgeving en gebruikersbehoeften om functionele en aantrekkelijke tuinontwerpen op papier te zetten.

Een sterk staaltje denkwerk waar veel creativiteit bij komt kijken. Om maar niet te spreken over alle benodigde kennis rond planten, grondsoorten en stedelijke wetgevingen. Daar mag je mooi voor betaald worden!

Interesse in een job als landschapsarchitect? Bekijk het huidige vacatureaanbod!

4. Scriptschrijver – tot 63.800 euro per jaar

Een televisiescenarist schrijft scripts voor tv-shows en series. Boeiende, intrigerende verhalen kunnen vertellen is in dit geval een must. Je bedenkt personages en schrijft realistische dialogen die de kijker meenemen in het verhaal.

Je bent de rechterhand van producenten & regisseurs, en moet je deadlines goed in de gaten houden. O ja, en vlot feedback kunnen verwerken. Knippen en snijden in je schrijfwerk is helaas weleens nodig.

Gelukkig met wat je verdient?

5. Brandmanager – tot 63.100 euro per jaar

Als brandmanager ontwikkel en implementeer je de strategieën waarmee je bedrijf het imago van een merk wil verbeteren. Je houdt de markttrends nauwlettend in de gaten en je leert de doelgroepen kennen.

Brandmanagers verdienen doorgaans goed omdat ze heel wat ballen in de lucht moeten houden: budgetten beheren, promo’s coördineren en de concurrentie analyseren.

6. Eventplanner – tot 55.040 euro per jaar

Heel wat evenementen – zoals conferenties, bruiloften en bedrijfsbijeenkomsten – hebben een planner nodig. Iemand die de boel vooraf van a tot z regelt en ook op de dag zelf alles in goede banen leidt.

Wil je eventplanner worden? Afhankelijk van het feit of je zelfstandig zal zijn of in dienst gaat, kun je op een mooi salaris rekenen. Daartegenover staat een lijvig takenpakket, dus je bent best stressbestendig.

Ontdek: Hoeveel bedraagt het loon van een eventmanager?

7. Grafisch vormgever – tot 50.400 euro per jaar

Niet elke grafisch vormgever ziet het geld binnenrollen: zelfstandigen moeten natuurlijk voldoende klanten vinden en ook werknemers willen elke maand een goed loon van hun baas ontvangen. Maar in de digitaliserende wereld is er steeds meer vraag naar grafische vormgeving, dus je skillset is veel waard.

Een rake visuele boodschap overbrengen, precies zoals de klant dat graag wil, is niet gemakkelijk. Je moet dus in staat zijn om via verschillende media gepaste visuals te ontwerpen die de merkidentiteit van de klant versterken én gebruikers aanspreken.

Lees ook: Wat doet en verdient een grafisch vormgever?

(ZINNIG) – Bron: Coursera / InHerSight

5 april 2024
Anderen bekeken ook