Welke job past bij mij?
Vorige

1 van 579

Volgende
Volgend artikel:

“Mensen helpen, dat blijft het mooiste aan de job”

7 beroepen voor dierenliefhebbers

Ben je dol op dieren? Weet dan dat er de laatste tijd heel wat nieuwe beroepen ontstaan zijn waarin je je dierenliefde kan botvieren. In veel gevallen kan je met dieren werken ook als je geen diploma hebt. Het gaat vaak ook om beroepen die toch dat tikkeltje vreemder zijn dan klassieke functies als dierenarts, hondenkapper, fokker, dierentrainer of verzorger in een dierentuin. Als je gepassioneerd omgaat met dieren, waarom zou je er dan je beroep niet van maken? Ziehier enkele voorbeelden die je kunnen inspireren … of toch op z’n minst aan het lachen brengen.

1. Hondenwandelaar

Een hond heeft nood aan beweging en grote open ruimtes om in vorm te blijven. Als hij wordt opgesloten in een klein appartement kan hij depressief of zelfs agressief worden. Aangezien veel mensen overdag gaan werken hebben ze echter weinig tijd over om zelf te gaan wandelen met hun trouwe viervoeter. Door op die behoefte in te spelen is het beroep van hondenwandelaar ontstaan. Deze professionals komen thuis je dieren ophalen om er een toertje mee te maken.

2. Katbabysitter

Werken met dieren kan zonder diploma. Zo bestaat er ook een dienst die aan ‘cat-sitting’ aanbiedt voor mensen die op reis vertrekken zonder hun kat mee te nemen. Een cat-sitter komt dan regelmatig bij je thuis langs om je kat eten te geven en te strelen.

3. Proever van dierenvoeding

Honden en katten zijn vaak kieskeurig als het op eten aankomt. Spijtig genoeg kunnen ze ook niet aan fabrikanten van dierenvoeding uitleggen waarom ze dit of dat type van brokken liever hebben dan een ander. Daarom volstaat het niet om tijdens de ontwikkeling van nieuwe voedingsproducten enkel een beroep te doen op een panel van dierlijke proevers. Bij elke grote groep testers zijn er tegenwoordig steevast ook enkele menselijke proevers die de dierenvoeding moeten beoordelen. Hun salaris is vrij hoog, want ze moeten bereid zijn om brokken te eten die onder meer dierlijke eiwitten, afkomstig van slachtafval en karkassen bevatten.

4. Dierenpsycholoog

Depressie, agressiviteit, hyperactiviteit, dwangmatig gedrag, angsten, paranoia … Ook dieren kunnen last hebben van psychologische problemen! Ten minste, dat is toch wat dierenpsychologen beweren. Deze specialisten analyseren de relatie tussen een dier en zijn baasje en proberen zo om allerlei gedragsproblemen op te lossen. Inderdaad, dat is een beetje zoals Robert Redford in ‘The Horse Whisperer’.

5. Dierenverzekeraar

Gezondheidszorgen kosten veel geld, ook voor huisdieren. En bezoekjes aan de dierenarts worden uiteraard niet terugbetaald door het ziekenfonds … Gelukkig zijn er steeds meer verzekeringsmaatschappijen die wel formules bieden voor het verzekeren van je geliefkoosde huisdieren. In België bestaat o.a. Corona Direct, die tussenkomen bij onverwachte dierenartskosten.

6. Stewardess bij Pet Airways

Goed nieuws voor baasjes die hun favoriete schoothondje tijdens reizen niet graag in het bagageruim achterlaten: in de VS kunnen ze voortaan terecht bij een luchtvaartmaatschappij speciaal voor dieren. Gedaan met de stress die dieren ondervinden als ze moeten reizen in het bagageruim: dankzij Pet Airways kunnen ze voortaan mee in een vliegtuig dat speciaal voor hen werd ingericht en waar een stewardess zich gedurende de hele vlucht over hen bekommert. En het personeel bij Pet Airways is heel wat gewoon: ze hadden zelfs ooit al eens een varken genaamd Bosley als passagier.

7. Taxidermist

Hoe bedoel je, “niet erg diervriendelijk”? Oké, in dit geval zijn de dieren dood, maar heel wat baasjes zijn toch erg dankbaar dat taxidermisten hun trouwe metgezel een beetje kunnen laten herleven. Er zijn heel wat mensen die na de dood van hun huisdier vragen om dit te laten opzetten, zodat ze er hun vensterbank mee kunnen decoreren. 

2 augustus 2019
Anderen bekeken ook