Geluk heb je zelf in handen: 8 to do’s
Door op een aantal concrete zaken te letten, krijg je langzaamaan je geluksgevoel onder controle. 8 to do's!
Wanneer je het druk hebt, is het makkelijk om simpelweg de automatische piloot in te schakelen en zonder veel nadenken de zaken gedaan te krijgen. Wanneer je echter niet volledig stilstaat bij datgene waarmee je bezig bent, verlies je nogal snel je prioriteiten uit het oog.
Om die prioriteiten terug op orde te krijgen, kan het helpen om jezelf dagelijks de volgende zes vragen te stellen … Zij zorgen er immers voor dat je gefocust, bescheiden én alert blijft.
Niet in de abstracte, filosofische zin, maar eerder een erg directe en praktische vraag. Hoe ben je terechtgekomen waar je nu bent? Je motivatie herkennen is belangrijk in hectische tijden. Vergeet niet om jezelf eraan te herinneren waarom je precies jouw job (graag) doet.
Allerlei motiverende factoren spelen een rol. Geld, collega's, verwezenlijkingen en plezier zijn zaken die je motiveren om hard te werken én goed werk te leveren. Wie deze factoren op de voorgrond houdt, krijgt meer voldoening bij de taken die men uitvoert. Je geraakt door de meest uitdagende tijden wanneer je duidelijk begrijpt hoe bepaalde keuzes je hier hebben gebracht.
Misschien een bizarre vraag wanneer je het al zo druk en hectisch hebt. Maar toch kan deze vraag je helpen te ontdekken wat er ontbreekt in je werk. Zet je wel al je vaardigheden en kennis optimaal in? Soms zijn er zaken die je door je stress e.d. uit het oog verloren hebt, maar waar je toch een positieve impact op kan hebben en voldoening van kan krijgen. 'Wat kan ik meer doen?' is een goede vraag om jezelf te stellen wanneer je je overwerkt voelt. Het helpt je immers om eens rustig na te denken wat je kan veranderen in je denken en doen.
Wanneer de zaken snel gaan, kunnen prioriteiten dagelijks of zelfs per uur veranderen. Daarom is het belangrijk om projecten steeds opnieuw te beoordelen en ervoor te zorgen dat de taken die je momenteel uitvoert wel absoluut noodzakelijk zijn. Sommige opdrachten met een hoge prioriteit worden namelijk minder belangrijk wanneer er nieuwe ontwikkelingen opduiken. Of je collega's kunnen deze taken gaandeweg overnemen. Wanneer je zaken van je lijst kan schrappen, krijg je extra tijd én energie bij voor andere taken met een hogere prioriteit.
We verliezen vaak veel tijd doordat we bepaalde zaken uit gewoonte en routine doen, ook al is dit vaak minder efficiënt. Denk na hoe je op een snellere, efficiëntere manier je takenpakket kan afwerken. Als je een betere en snellere manier kan vinden om iets te verwezenlijken, of iemand anders kan je dit laten inzien, kan je jezelf heel wat stress en tijd besparen.
Wees je bewust van de mensen rondom je die er mede voor zorgen dat jij je job optimaal kan uitvoeren. Samen met toegewijde en getalenteerde mensen successen bereiken geeft een geweldig gevoel. Maar wanneer deadlines en stress om de hoek luren, durven we weleens vergeten dankbaar te zijn voor diegenen die ons hebben geholpen. Zorg ervoor dat zij zich gewaardeerd voelen voor hun inspanningen.
Iedere dag brengt unieke uitdagingen met zich mee en te ver vooruit denken kan je afleiden van je dagelijkse opdrachten. Maar toch kan een beetje vooruit plannen rust brengen in je hoofd. Het laat je immers toe om manieren te bedenken om morgen even productief te werk te gaan.
(nm) – Bron: Inc.com
5 juni 2014Door op een aantal concrete zaken te letten, krijg je langzaamaan je geluksgevoel onder controle. 8 to do's!
Tijdens een sollicitatiegesprek wil je natuurlijk te weten komen of de job wel iets voor jou is. Drie vragen kunnen daar al een goede aanwijzing van geven.
Om weer controle over je werk te krijgen is het cruciaal om keuzes te maken. De EFFECT- methode van Time Management Company helpt je hierbij ...
Ieder jaar maakt de jobsite Glasdoor.com een overzicht van de bizarste vragen die kandidaten tijdens sollicitatiegesprekken voorgeschoteld kregen ...
Weet je na jaren zoeken nog steeds niet wat je wil en waar je carrière naartoe gaat? Dan komen deze 20 tips om je roeping te vinden wellicht handig van pas!
Op het werk houd je ongepaste gedachten best voor jezelf. Maar niet iedereen weet wat ongepast is. Daarom: welke vragen stel je beter niet aan je collega's?
De Amerikaanse jobsite Glassdoor.com maakt jaarlijks een overzicht van de vreemdste sollicitatievragen die kandidaten voorgeschoteld kregen ...
De sector van chemie en farma had nog nooit zoveel vacatures. Maar de meeste van die openstaande jobs zijn bestemd voor talent uit het TSO.
We spraken met Maxime Dôme over zijn dag als coach van Standard Femina en onderdompeling in de wereld van het professionele vrouwenvoetbal.