Jaarlijkse vakantie
Vorige

1 van 219

Volgende
Volgend artikel:

Een fiets voor 300.000 zorgmedewerkers

6 voordelen om te werken tijdens de kerstvakantie

Op de meest donkere dagen van het jaar wil je liefst hele dagen onder een dekentje kruipen, en je favoriete series op Netflix bingewatchen. Maar dat is niet iedereen gegund. Moet je werken in de kerstvakantie? Geen paniek, want het is misschien wel de meest relaxte periode van het (werk)jaar.

1. Niks moet, (bijna) alles mag

De een moet van de baas, de ander doet niets liever: werken tussen Kerstmis en Nieuwjaar. Bekijk het positief: de laatste week van het jaar is het bijzonder rustig op de weg, want heel wat mensen genieten van een paar dagen verlof. Veel minder files, dus. Misschien nog leuker: je deadlines liggen mijlenver weg, want je werk moet pas volgend jaar klaar zijn. En als je toch een voorsprong wilt nemen op het werk, dan is de kerstvakantie het ideale moment. De meeste collega’s zijn thuis, dus kun je in alle rust werken. Heerlijk!

2. Op een goed blaadje

Omdat de meeste mensen wél verlof nemen, heeft de baas meteen in ’t oog welke werknemers het bedrijf draaiende willen houden tijdens de feestdagen. In de meeste bedrijven werkt de baas zelf tussen Kerstmis en Nieuwjaar, waardoor je meteen ook van de gelegenheid gebruik kunt maken om al je lopende projecten te bespreken. Iets waar doorheen het jaar vaak geen tijd voor is.

3. Een korte week

In de kerstvakantie moet je zelden vijf dagen aan een stuk werken. Kerstmis en Nieuwjaar zijn feestdagen, waarop je normaal gezien niet moet werken. Dat breekt de week, waardoor je niet het gevoel hebt écht aan het werk te zijn.

4. Ongedwongenheid troef

Je bent ongetwijfeld niet de enige die tijdens de feestdagen werkt. Misschien kun je de collega’s die net als jij werken beter leren kennen? De meeste agenda’s zijn behoorlijk leeg tussen Kerstmis en Nieuwjaar, dus wedden dat je collega’s na het werk nog tijd en zin hebben voor een aperitiefje? Perfect voor een lange en gezellige babbel met de mensen die je anders nooit spreekt.

5. Pure ontspanning

Terwijl het hele jaar door de ene mail na de andere binnenkomt, je telefoon om de vijf minuten rinkelt of een collega je dagelijks minstens een uur van je werk houdt, kun je nu herademen op kantoor.

6. Uitstel is geen

Als je geen verlof neemt op het einde van het jaar, maar je wel nog vakantiedagen over hebt, is de kans groot dat je extra dagen verlof kunt nemen in het nieuwe jaar. En dan heb je iets extra om naar uit te kijken: een uitstap met het gezin, een extra lange vakantie, … Mag je je verlofdagen niet overdragen? Dan worden ze misschien wel uitbetaald, en dan heb je een extra centje om in het nieuwe jaar te besteden.

(dt/em) - Bron: Essent

17 december 2019
Anderen bekeken ook