5 redenen waarom je gelukkig wordt van werken
Nu de laatste zomerzon verdwenen is, is het al werken wat de klok slaat. De grote vakantie is definitief achter de rug. Maar: werk maakt ons gelukkiger.
De sociale media overspoelen je met foto’s van bikini’s, smeltende ijsjes, romantische zonsondergangen op exotisch stranden. Het lijkt wel alsof werkelijk iedereen in een helderblauw zwembad zit. Op een opblaasbare flamingo. Of toch op zijn minst in een hippe cocktailbar. En dat terwijl jij moet werken. Zucht!
Wel, leg die smartphone aan de kant en troost je. Dat soort vakanties zijn van korte duur. Bovendien is het juist wél leuk om in de vakantie te werken. Want je hebt dan …
Niet alleen je collega’s gaan op verlof. Maar ook klanten, leveranciers, het management …. De zomer is in de meeste werkomgevingen een rustige periode. Projecten zijn vaak afgewerkt en nieuwe projecten starten pas in september. Deze periode staat ook voor minder telefoontjes, minder mailtjes en minder deadlines. Zalig toch?!
Meer rust geeft je ook meer tijd. Er zijn nu minder mensen die op je vingers kijken, hun mening geven of jouw mening vragen.
Waar heb je dan extra tijd voor?
Meer tijd en minder stoorzenders = meer productiviteit. Dat spreekt voor zich. Een volledig afgevinkte to-do-lijst geeft altijd een goed gevoel. Vergeet jezelf geen schouderklopje te geven en je successen te vieren!
Je kan meer ‘je ding’ doen en bijvoorbeeld je workflow vereenvoudigen of een taak eens op een andere manier uitvoeren die je misschien wel meer efficiëntie en dus tijdwinst oplevert. Bovendien is dit het ideale moment om uit te zoeken of er geen betere leveranciers zijn, partners om mee samen te werken, om aan marketing te doen, …. Kortom, deze periode leent er zich perfect toe om je voor te bereiden op het drukkere najaar. Dus, formuleer je voorstellen, werk dat plan uit, stuur die mailtjes!
Resultaat: jouw job is done en daarbovenop toon je zin voor initiatief én verantwoordelijkheid. Dat zal zeker gewaardeerd worden. Super voor je zelfvertrouwen. En wie weet zit er zelfs een promotie of bonus in?
Je kan in deze periode de banden aanhalen met je collega’s die in hetzelfde schuitje zitten. Maak er een gezellige tijd van. Een relaxte sfeer zorgt voor meer werkgeluk. Waarom doe je er geen schepje bovenop?
Voel je niet schuldig (maar overdrijf natuurlijk niet). Uit onderzoek blijkt dat een plezierige werkomgeving productiever is. Een positieve sfeer in een bedrijf zorgt voor loyalere werknemers, minder stress en minder ziekteverzuim, en veel meer teamspirit. Over een ware win-win gesproken!
Deze laatste tip willen we je niet onthouden. Wat als het echt te warm op je werk? Dan mag je misschien gewoon naar huis!
Als je dit leest, lijkt het eigenlijk alleen maar in de zomer leuk om te werken. Dat is natuurlijk niet zo. Ga voor duurzaam werkgeluk. Draag bij om van werkgeluk de normaalste zaak van de wereld te maken. Hoe je dat kan doen, ontdek je op Weekvanhetwerkgeluk.be.
Veel werkgeluk deze zomer!
(hv) - Bron: Tryangle
1 augustus 2018Nu de laatste zomerzon verdwenen is, is het al werken wat de klok slaat. De grote vakantie is definitief achter de rug. Maar: werk maakt ons gelukkiger.
Wat draag je best op warme zomerse dagen als je moet werken? Jobat geeft zes tips voor een comfortabele én professionele outfit.
De zomer is hét moment om vakantie te nemen. Maar ook op het werk is het dan leuk.
Er zijn leukere dingen dan de zomer grotendeels op kantoor te moeten doorbrengen. Daarom geven wij graag enkele tips om de zomer naar jouw kantoor te halen!
Een brooddoos klaarmaken. Het lijkt iets voor de lagere school, maar er zijn goede redenen om het voor jezelf ook te doen.
Vind je die middagpauze tijdverspilling? Vind je je collega’s te saai om mee te lunchen? Opgelet!
In het derde kwartaal van 2022 is de werkgelegenheidsgraad in België gestegen. Toch is ook het aantal inactieven gestegen. Hoe kan dat? Lees het hier.
Voor VDAB betekent duurzaamheid in eerste instantie een duurzame arbeidsmarkt. Maar niet enkel in dat domein.
Volgens de OESO is de belasting op arbeid zelfs nergens zo hoog als in België. Toch blijkt dat we op Europees vlak nog relatief goed verdienen…