Ongezonde levensstijl voortaan reden tot ontslag?
Volgens Nederlandse werkgevers zouden mensen met een ongezonde levensstijl ontslagen moeten kunnen worden.
Dat blijkt uit een rondvraag van Monsterboard bij 618 werknemers. De overige 35% van de ondervraagden beweerde zich absoluut niet te storen wanneer een collega zijn rookpauze neemt.
“Als je steeds van je werkplek bent om te gaan roken kun je de indruk wekken minder productief te zijn. Wat natuurlijk niet zo hoeft te zijn omdat je ook tijdens het roken met collega’s kunt overleggen”, aldus online carrièrecoach Ron Katzenbauer.
(nm) – Bron: Managersonline.nl
12 juni 2012Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Volgens Nederlandse werkgevers zouden mensen met een ongezonde levensstijl ontslagen moeten kunnen worden.
Zwaarlijvige medewerkers betekenen voor bedrijven een grotere gezondheidskost dan rokende werknemers, zo blijkt uit Amerikaans onderzoek.
"Als ik wil roken, moet ik langs de prikklok. Mag mijn baas die pauzes zomaar aftrekken van mijn werkuren?"
De gemiddelde roker neemt iedere dag vier rookpauzes van vijftien minuten. Op jaarbasis zou een roker dus ongeveer 240 uren minder werken dan zijn niet-rokende collega’s.
Brits onderzoek toont aan dat bijna tien procent van de werknemers dagelijks het absolute minimum doet op zijn of haar werk.
Voor het rookverbod van kracht ging op 1 oktober 2006, kon je aan je werkplek tegelijkertijd werken en roken. Het rookverbod heeft dit praktisch onmogelijk gemaakt.
Je bent afgestudeerd. Maar toch is het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten. Door de Young Grads Community is dat mogelijk bij Colruyt Group.
Na een lange werkdag een pintje drinken met de collega’s: moet kunnen. Of toch niet? Steeds meer werknemers socializen liever zonder alcohol...
De term jobhoppen - vaak switchen van job - heeft een negatieve bijklank. “Maar voor jonge starters wegen de nadelen ervan niet op tegen de voordelen.”