7 dingen die je nooit tegen je baas mag zeggen
Wil je een goede verstandhouding met je baas? Geef hem/haar dan geen enkele reden om te denken dat jij je job niet graag doet of dat je je job te min vindt.
Veel goeds lijk je als manager dus niet te kunnen doen: 4 op 10 vindt dat ze te weinig aandacht krijgen van hun baas, 2 op 10 is overtuigd van het tegendeel.
Robert Jan Blomme, hoofd docent management en organisatie aan Nyenrode Business Universiteit, meent nochtans dat bedrijfsleiders te veel worden geïdealiseerd.
Talloze boeken over leiderschap worden bestsellers, terwijl ceo’s van succesvolle multinationals vaak als ware sterren door het leven gaan. “Dat voert de druk op managers alleen maar op. Ze denken dat ze de grote roerganger moeten zijn die voor alles een oplossing heeft”, aldus Blomme.
Frank Walter, docent management aan de RUG, van zijn kant constateert dat bedrijven agressief leiderschap vaak tolereren omdat het op korte termijn succesvol is. Op lange termijn daarentegen is het alleen maar schadelijk en kostbaar. Een aggressieve stijl van leidinggeven verhoogt immers de frequentie van ziektemeldingen, waardoor de productiviteit daalt.
“Een goede leider schept de voorwaarden waaronder anderen hun werk kunnen doen en maakt zich afhankelijk van de medewerkers en hun vaardigheden”, besluit hij.
(kv) – Bron: Profnews
4 mei 2011Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Wil je een goede verstandhouding met je baas? Geef hem/haar dan geen enkele reden om te denken dat jij je job niet graag doet of dat je je job te min vindt.
Nu de arbeidsmarkt heropleeft, voelen werknemers zich weer zekerder van zichzelf. Dat blijkt uit het arbeidsmarkttevredenheidsonderzoek van Tempo-Team.
Volgens een recent onderzoek van Accountemps spenderen managers gemiddeld 18 procent van hun tijd aan het oplossen van conflicten tussen werknemers.
Creatieve mensen stoten moeilijk door tot de top, zo blijkt uit onderzoek aan de Cornell University (VS). Steve Jobs van Apple is dus een uitzondering.
Mensen die slechtgeluimd aan de werkdag beginnen, doen hun job minder goed, en dat ochtendhumeur … dat duurt meestal een hele dag.
Als student mag je dan wel een groentje zijn, je beschikt al over flink wat skills om de arbeidsmarkt met het nodige vertrouwen te betreden. Wij lijsten ze voor je op.
Rugpijn, hét kwaaltje van de 21ste eeuw. Al komt daar in de toekomst misschien verandering in, want een nieuwe AI-app zal voortaan snel kunnen ingrijpen.
Word jij ook niet enthousiast van jouw aantal wettelijke vakantiedagen? Dan is jeugdverlof of Europees verlof misschien wel iets voor jou.