Smalltalk aan de koffieautomaat: do's en don'ts
Niet iedereen praat even makkelijk met collega's over koetjes en kalfjes. Met deze do’s en don’ts word je toch nog meester in smalltalk.
De meest voorkomende klachten over de lunch op de werkvloer zijn …
De ondervraagde werknemers vinden het eten in de bedrijfskantine saai, smakeloos én ongezond. Muffe broodjes 'gezond' en de warmhoudlamp die gerechten eerder lauw dan warm houdt, zorgen voor ergernissen. Werknemers storen zich vooral aan de kwaliteit en de beperkte variëteit van het aanbod. Bijgevolg is slechts iets meer dan de helft van de werknemers (53 procent) tevreden over de kantine.
Ook smakkende of slurpende collega's vinden werknemers ronduit storend en ergerlijk. Zo horen eetgeluiden bij de meest onverdraagzame klanken voor mensen. Vooral de concentratie lijdt onder het gesmak en geknabbel van collega's.
De prijzen die in de bedrijfskantine gehanteerd worden, vinden sommige werknemers 'schandalig'. Zo blijken kantines ieder jaar duurder en duurder te worden. Gevolg: steeds meer werknemers nemen hun eigen lunch mee en de brooddoos is weer helemaal in. Ook even naar de supermarkt gaan, is een populaire en goedkopere optie.
Werknemers klagen eveneens over de onaangename geuren die sommige collega's verspreiden met hun opgewarmde etenswaren. Vooral visgerechten en stevig gekruide maaltijden kunnen maar op weinig begrip rekenen.
Een koelkast op de werkvloer is ontzettend handig, alleen jammer dat sommige werknemers meegebracht voedsel vergeten wanneer ze op vakantie gaan of enkele dagen afwezig zijn. Beschimmelde etenswaren zijn dan ook vaak 'dagelijkse kost'.
Tot slot lokken collega's die met een volle mond praten ook de nodige ergernissen uit. Weg met je eetlust wanneer je duidelijk kan zien hoe het eten van je collega gemaald wordt.
(nm) – Bron: Intermediair.nl
6 augustus 2013Niet iedereen praat even makkelijk met collega's over koetjes en kalfjes. Met deze do’s en don’ts word je toch nog meester in smalltalk.
Dat het beter kan met onze lunch blijkt uit een recente studie waarin 69 procent van de werknemers aangeeft met gezondere producten te willen lunchen.
Lang leve de middagpauzes. Maar zo’n break kan ook aardig mislopen...
Altijd al afgevraagd hoe er in de keuken van een doorsnee McDonald’s te werk wordt gegaan? Deze 2 filmpjes tonen alvast een leuke blik achter de schermen.
Geluk zit soms in een klein hoekje. Gewoon gratis eten krijgen op het werk, en wij zijn tevreden. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek.
Onderzoek toont aan dat geen tijd nemen voor je lunch niet alleen de kans op een burn-out verhoogt, maar ook je productiviteit verlaagt.
Uit onderzoek van Whole Foods Market is gebleken dat ongeveer de helft van de werknemers al zes jaar dezelfde lunch eet...
Wie gezonde gerechten eet die energie opleveren, zal zijn dag ook productiever doorbrengen. Deze 13 etenswaren helpen om je productiviteit te verhogen ...
Jongeren lijken niet meer in de jobvoetsporen van de vorige generaties te willen treden. Hoe komt dat precies? Een diepe duik in het topic.