Maak jezelf een graag geziene collega: 9 tips
Heel af en toe heb je een collega waarmee je echt graag werkt. Wil je zelf ook zo’n collega zijn? Lees dan zeker onze praktische en handige tips.
Iedereen maakt zich wel eens schuldig aan achterklap. Maar als jij over anderen roddelt, dan is de kans groot dat zij dat ook over jou doen. Om deze negatieve spiraal te doorbreken, somt Kathi Elster in het boek ‘Working with you is killing me’ deze tips op:
Check ook: De 10 collega’s die iedereen haat
(mw)
4 december 2019Meer dan 440.000 Jobat gebruikers zijn wekelijks op de hoogte
Heel af en toe heb je een collega waarmee je echt graag werkt. Wil je zelf ook zo’n collega zijn? Lees dan zeker onze praktische en handige tips.
Roddelen is iets wat altijd zal blijven bestaan en wat eigen is aan mensen. Het kan over een vrij onschuldige vorm van communiceren gaan.
Onderschat je reputatie niet op de arbeidsmarkt. Enkele veelvoorkomende slechte gewoontes die sneller en hardnekkiger de kop opsteken dan je zelf denkt.
Is het normaal om je collega's te haten?
De crisis maakt de tongen los op de werkvloer, zeker als het is om kwaad te spreken over collega’s. De concurrentie voor een job verandert veel werknemers in roddeltantes.
Als werknemer zie je een ontslag soms helemaal niet aankomen. Toch is dit voor een werkgever meestal een weloverwogen beslissing.
Bijna drie op de tien managers (29,4 procent) geven toe zich niet altijd even ethisch te gedragen op de werkvloer. Dat blijkt uit een Britse studie.
Op zes jaar tijd velden de arbeidsrechtbanken 203 vonnissen over ongewenst gedrag op het werk. Niet meer dan 12 van die vonnissen aanvaardden het bestaan van pesterijen.
Of je nu zelf gepest wordt, iemand kent die gepest wordt of zelf ooit gepest hebt. Iedereen krijgt er wel mee te maken. Maar wat is de grootste oorzaak?